Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216494 раз)

Оффлайн катерина и иванка

Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #5640 : 04 Мая 2014, 15:46:27 »
Письмо наше проверили, можно отсылать. Только надо решить как. Мое предложение: под предложениями составляем списки мам, которые поддерживают. Я думаю каждый из нас общается в своем городе с мамами, которые не сидят на форуме. Если каждая соберет 5-10 фамилий, будет достаточно. Формат Фамилия, Имя, Отчество город и телефон. Один кто-то распечатает и отправит в кабмин на  вул. Михайла Грушевського, 12/2.  Может у кого то есть другие предложения. Давайте доведём уже дело до конца.
,,,
Я здійму до неба крильця-рученята,
помолюсь за маму, помолюсь за тата,
за сестру, за брата, за усю родину
і за рідну неньку-Україну!!!

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5641 : 04 Мая 2014, 15:46:55 »
Дівчата допоможіть, хто знає як правильно оформити пільгу на комунальні послуги в квартирі, де прописана дитина-інвалід, і будь-ласка скиньте законодавчу базу. Дякую.
информация по идее автоматически передается служащими собеза в горводоканал, РЕС и.т.д. Единственное, что можно просто проехаться по этим организациям и спросить в окошках по вашему лицевому счету - учтена ли льгота на реьенка-инвалида. У нас в Херсоне так именно и есть. Я вот на прошлой неделе специально поехала, была в Ресе и в горводоканале - там мне дали распечатку - сколько за сколько нам платить, и учтено - ребенок инвалид - отдельный тариф.
Единственное, только не знаю по оплате за квартиру. У нас в нашем доме например нет ЖЕка, а есть управдом, то там еще не уточняла.

Оксана, а звідки Ви дізнались про пільги, Вам в совбезі сказали?

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Благодарностей: 6
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5642 : 04 Мая 2014, 15:52:36 »
Нашла человека который поможет окончательно оформить письмо, она работает с депутатами и постоянно пишет депутатские запросы. Ей надо скинуть черновик. Предлагаю свой вариант, поправляйте если что не так.
Ми, батьки дітей-інвалідів звертаємось до Вас з метою встановлення справедливої, працездатної системи соціального захисту найбільш вразливої версти населення. Це наші діти, та ми. При наявній системі ми нерідко стикаємось з недосконалістю законодавства, або просто з не виконанням вимог законодавства. Далі пропонуємо ряд пропозицій, які просимо розглянути та зробити все можливе, аби поліпшити якість життя дітей-інвалідів, та їх сімей.

1.   Виплати дітям-інвалідам підгрупи А підняти з 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність до 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку .
Виходячи з положення, визнаного всіма державами-учасниками Генеральної Асамблеї ООН, про необхідність забезпечення неповноцінної в розумовому або фізичному відношенні дитини можливості вести повноцінне (!!!) життя в умовах, які забезпечують її гідність, сприяють почуттю, впевненості в собі і полегшують активну участь у житті суспільства, вважаємо, що розрахунок розміру державної соціальної допомоги на дитину-інваліда повинен базуватися на прожитковому мінімумі демографічних груп: дітей віком до 6 років; дітей віком від 6 до 18 років. Визначення допомоги у вигляді певного проценту від відповідного прожиткового мінімуму, не дозволяє такій дитині реалізувати свої права у повному обсязі, що дорівнює порушенню цих прав.

2.   При потребі технічних та інших засобів реабілітації дитині-інваліду, батьки, усиновителі, опікуни, піклувальники такої дитини повинні мати змогу вибору, чи отримати їх з Переліку технічних та інших засобів реабілітації, затвердженого Кабінетом Міністрів України, або отримати вартість таких виробів та послуг придбаних за власний кошт вітчизняного чи іноземного виробництва, шляхом надання компенсації батькам.
Є закон, який це передбачає але не має механізму його виконання.
Ст. 27 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV

Більшість технічних засобів реабілітації вітчизняного виробництва на відповідають потребам наших дітей, а до того ж чекати на них потрібно місяцями і навіть роками.

3.   Змінити механізм забезпечення дітей-інвалідів безкоштовними ліками і підгузками.
Згідно з законом дитина-інвалід має право на безкоштовні ліки і на забезпечення допоміжними засобами для туалету (підгузники). А на справді ліки видаються дуже рідко через погане фінансування, і це в основному протисудомні препарати. Антибіотики, сиропи від кашлю, пробіотики, вітаміни не виписують ніколи. Підгузки взагалі отримують одиниці, і в усіх поліклініках одна відповідь, що у них на це немає грошей. Навіть звернення батьків на урядову гарячу лінію не дають результати. Пропонуємо, наприклад  на основі списків дітей-інвалідів, які потребують підгузків виплачувати адресну грошову компенсацію на їх придбання. На рахунок ліків: в разі придбання при амбулаторному чи стаціонарному лікуванні лікарських засобів для дитини-інваліда  компенсувати кошти на основі рецептів лікаря і чеку.

4.   Змінити порядок забезпечення путівками на санаторне лікування.
-вказати чіткий список всіх санаторіїв та реабілітаційних центрів , що діють на території України , які можна вписати в ІПР.
-щоб черги не розтягувались на роки, а чітко два рази на рік дитина повинна пройти лікування в обраному і вписаному в ІПР санаторіях по своєму захворюванню.
-створити єдиний електронний реєстр для створення черг на санаторне лікування (як у дитячі садки), щоб кожен мав змогу зайти і перевірити свою чергу.
-для дітей-інвалідів підгрупи А обов’язково путівки по типу матері-дитини, а не тільки на дитину без оплати супроводу.
-виплачувати грошову компенсацію за самостійно придбану путівка у чітко встановленому розмірі.
,,,
Письмо наше проверили, можно отсылать. Только надо решить как. Мое предложение: под предложениями составляем списки мам, которые поддерживают. Я думаю каждый из нас общается в своем городе с мамами, которые не сидят на форуме. Если каждая соберет 5-10 фамилий, будет достаточно. Формат Фамилия, Имя, Отчество город и телефон. Один кто-то распечатает и отправит в кабмин на  вул. Михайла Грушевського, 12/2.  Может у кого то есть другие предложения. Давайте доведём уже дело до конца.
hgr hjg
 sfet
Списки наверно в личные сообщения будем отсылать.Теперь надо ответственного по этому вопросу среди мам выбрать.Можжет,кто то из Киева есть,кто согласен будет отправить письмо лично,и кому можно контакты других мам скинуть в л.сообщения?
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5643 : 04 Мая 2014, 15:58:59 »

про оплату матерям, що працюють надбавку на догляд написали?

Оффлайн chika_olya

• Пользователь
  • **
  • Благодарностей: 0
    • Награды
« Ответ #5644 : 04 Мая 2014, 16:15:54 »
В таком виде добавила.
5.Для встановлення справедливого соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи просимо затвердити проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи, зареєстрований за № 1095 від 14.12.2012 р. , поданий народним депутатом України Сушкевичем В.М. Цей проект розглядався Верховною радою, але досі не затвердженний. Нагадаємо, що Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», «Про соціальні послуги», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», передбачивши, що:
1) одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, надбавка на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби;
2) розмір компенсаційної виплати одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику за надання соціальних послуг з догляду за дитиною-інвалідом підгрупи А, а також одному з батьків, подружжю інваліда І групи підгрупи А, які надають їм соціальні послуги з догляду, не може бути нижчим (на місяць) прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на день виплати.
Мова йде про батьків, піклувальників, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами з найбільж тяжкими фізічними, психічними, розумовими розладами, які не відновлюються, та унеможливлюють розвиток навичок самообслуговування.

Я тоже думаю что нужна мама с Киева. Списки можете мне в личку кидать, я их добавлю в письмо. А когда решим кто отправит, скину в ворде на емейл.

Оффлайн natasha149

« Ответ #5645 : 04 Мая 2014, 20:43:12 »
Я думаю,что лучше отсылать оригинальные списки подписей.Каждый собирает подписи где может,потом отсылаем тому,кто согласится заняться этим вопросом в Киеве и всё списки  в кабмин

Оффлайн liberty1705

• Ветеран
  • Благодарностей: 103
  • Оксана и Богдан, Херсон
    • Мой теремок
    • ВКонтакте: https://vk.com/id1660518
    • Facebook: https://www.facebook.com/oksana.plotnikova.5
    • Одноклассники: http://ok.ru/profile/204514556450
    • Награды
« Ответ #5646 : 04 Мая 2014, 21:03:13 »
Оригинальные списки - сложно, во первых - например, я знаю около 7 мамочек со своего горожда+еще область, но собрать подписи невозможно - одна мамочка на реабилитации, другая - где-то в отъезде, третья (как и я например) физически не в состоянии куда-то поехать, чтоб встретиться  подписаться на бумаге.

Оффлайн chika_olya

• Пользователь
  • **
  • Благодарностей: 0
    • Награды
« Ответ #5647 : 04 Мая 2014, 21:20:38 »
Я тоже считаю собирать оригиналы сложно. У меня список из 13 мамочек и все в разных районах города, и для меня тоже сложно собрать со всех подписи. Я думаю будет достаточно даже одной подписи того кто будет отправлять.  "В надрукованому вигляді, з підписом і датою. Відповідно до Закону України "Про звернення громадян" такий лист має бути розглянутим максимум в місячний термін".

Оффлайн МаМаМиШи

• Ветеран
  • Страна: 00
  • Благодарностей: 36
  • Катя и Мишенька, Donetsk
    • Мой теремок
    • Награды
« Ответ #5648 : 04 Мая 2014, 22:49:19 »
мне кажется, должно быть ОДНО письмо от всех. Может, внизу просто перечислить всех нас по ФИО с нашими детками. И рядом еще данные какие-то , по которым нас всех можно проверить, идентифицировать, что все мы реальные люди и детки у нас болеют? Какие такие данные у нас есть?
Например, так
Иванова Мария Ивановна (мама)/ Иванов Сергей Васильевич 08/09/11г.р. (ребенок), г. Макеевка. ДЦП, эпилепсия.
Что еще можно сюда добавить кратко, но чтоб могли легко проверить? aq]
А внизу прям так и приписать, что реальные подписи собрать невозможно с мам по всей Украине.
Когда я умру, похороните меня вместе с моим мужем. -Зачем? -Не было еще такой ямы, из которой бы мы не выбрались!

Оффлайн Луганчанка

• Ветеран
  • Благодарностей: 11
  • Мама Лена и Сашунька
    • Мой теремок
    • Моя история
    • ВКонтакте: https://vk.com/club33241810
    • Facebook: https://www.facebook.com/groups/154322354770006/
    • Награды
« Ответ #5649 : 04 Мая 2014, 23:06:45 »
мне кажется, должно быть ОДНО письмо от всех. Может, внизу просто перечислить всех нас по ФИО с нашими детками. И рядом еще данные какие-то , по которым нас всех можно проверить, идентифицировать, что все мы реальные люди и детки у нас болеют? Какие такие данные у нас есть?
Я тоже так подумала,пусть и текста больше выйдет,можно с адресом  указать...

Оффлайн МаМаМиШи

• Ветеран
  • Страна: 00
  • Благодарностей: 36
  • Катя и Мишенька, Donetsk
    • Мой теремок
    • Награды
« Ответ #5650 : 04 Мая 2014, 23:14:43 »
или поликлинику, где стоим на учете? адрес, если что какой? по прописке? или по месту жительства?
Когда я умру, похороните меня вместе с моим мужем. -Зачем? -Не было еще такой ямы, из которой бы мы не выбрались!

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5651 : 05 Мая 2014, 00:11:26 »
chika_olya, спасибо, что довели дело до конца.

Учитывая следующее
На письмовому зверненні також обов'язково ставиться підпис заявника (заявників) із зазначенням дати. Не підписане звернення або підписане таким чином, що з нього неможливо встановити авторство, вважається анонімним і не підлягає розгляду.

До звернень можуть додаватися різні довідкові матеріали в оригіналах або копіях.

Звернення, оформлене без дотримання перелічених вимог, повертається заявнику з відповідними роз'ясненнями, як правило, не пізніше ніж через 10 днів із дня його надходження.

Звернення, що не підлягають розгляду і вирішенню

Усі звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю і розгляду.

Розгляду не підлягають:

– письмові звернення, у яких не зазначено обов'язкові реквізити і немає підпису автора (авторів);

Хоть мы и напишем даже номера паспортов, наше письмо  без оригиналов подписей будет считаться ЕДИНОЛИЧНЫМ обращением ну или обращением от тех, кто его ПОДПИСАЛ.
Может давайте все же распичатаем и подпишем у себя, но разошлем по разным инстанциям?

Самі собою мрії дійсністю не стануть.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5652 : 05 Мая 2014, 00:14:16 »
или поликлинику, где стоим на учете? адрес, если что какой? по прописке? или по месту жительства?
Відповідно до статті 5 цього Закону, у зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по-батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення має бути підписано заявником із зазначенням дати.

Но думаю, чтоб не путатся самим, указывать адрес, который указан в поданных в собез документах.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5653 : 05 Мая 2014, 00:18:49 »
я знаю около 7 мамочек со своего горожда+
Ты случайно не знаешь громадську организацию мам наших деток в городе?
Я звонила в одну "Сердце матери" мне не отвечали...  Было бы не плохо подписи через грОрг собирать

Оффлайн liberty1705

• Ветеран
  • Благодарностей: 103
  • Оксана и Богдан, Херсон
    • Мой теремок
    • ВКонтакте: https://vk.com/id1660518
    • Facebook: https://www.facebook.com/oksana.plotnikova.5
    • Одноклассники: http://ok.ru/profile/204514556450
    • Награды
« Ответ #5654 : 05 Мая 2014, 08:56:06 »
я знаю около 7 мамочек со своего горожда+
Ты случайно не знаешь громадську организацию мам наших деток в городе?
Я звонила в одну "Сердце матери" мне не отвечали...  Было бы не плохо подписи через грОрг собирать
Свет, знаю эту же, что и ты. Еще думала - можно в Фонд "Захист" обратиться. там Польская руководитель, хорошая тетка, она общается со многими мамочками деток с неврологией. Возможно, смогла бы помочь. Но это к ней надо приехать, а я не могу никак. Я еще думала - может как-то через областную больницу сделать - оставить там прошение у Горба и в детской неврологии, и пусть мамочки, которые там лежат - подпишут, что думаешь? Ну и мы с тобой подпишем тоже.