Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216657 раз)

Оффлайн Луганчанка

• Ветеран
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 11
  • Мама Лена и Сашунька
    • Мой теремок
    • Моя история
    • ВКонтакте: https://vk.com/club33241810
    • Facebook: https://www.facebook.com/groups/154322354770006/
    • Награды
Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #6960 : 01 Декабря 2014, 19:24:49 »
Сегодня получили ортез для сидения и типа зимние сапоги (все Днепропетровского завода).Довольны и тем и другим,Сашуньке видимо очень удобно в кресле,т.к делался по индивидуальному слепку,и она с удовольствием сидит в нем,и смотрит мультики.
https://images.detiangeli.ru/r/s018/i520/1412/c5/e27dfdef1349.jpg

Оффлайн natasha149

« Ответ #6961 : 01 Декабря 2014, 19:59:59 »
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 11 серпня 2014 р. № 374
Київ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 “Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 31, ст. 1146, № 91, ст. 3678; 2014 р., № 64, ст. 1760) зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 серпня 2014 р. № 374

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету
Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 32144. Інваліди, постраждалі внаслідок антитерористичної операції та діти-інваліди забезпечуються одним виробом на вибір таких видів:

1) допоміжні засоби для особистої гігієни:

кріслом-стільцем; сидінням на унітаз; сидінням-надставкою на унітаз;

сидінням для ванни; сидінням для душу; табуретом; стільцем;

східцями; східцями з поручнем; підставкою до ванни;

2) засоби для ходіння, керованими однією рукою, та засоби для ходіння, керованими обома руками: палицями; палицями з трьома або більше ніжками; милицями ліктьовими; милицями з опорою на передпліччя; милицями паховими; ходунками-рамками; ходунками на колесах; ходунками-стільцями; ходунками-столами;

3) меблі:

столом-партою, стійкою-партою, столом робочим;

табуретом, стільцем.

Інваліди, постраждалі внаслідок антитерористичної операції, діти-інваліди можуть бути забезпечені базовими моделями технічних засобів реабілітації (крім засобів для пересування) на мінімальний строк, передбачений переліком або моделями, що мають підвищену надійність чи розширені функції, на максимальний строк, передбачений переліком.

Інваліди, постраждалі внаслідок антитерористичної операції, діти-інваліди забезпечуються кріслами колісними таких видів:

універсальні - призначені для пересування у приміщенні та поза приміщенням;

дорожні - призначені для пересування дорогами з твердим покриттям;

універсальні для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів (крім спортивних) - призначені для пересування в приміщенні та поза приміщенням, високоманеврені, із задніми привідними колесами та можливістю регулювання положення центру маси;

дорожні для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів - призначені для пересування дорогами з твердим покриттям, з подвійним ручним керуванням та механічним приводом, високоманеврені та з можливістю регулювання положення центру маси.

Активними інвалідами, постраждалими внаслідок антитерористичної операції та дітьми-інвалідами є особи, які здатні до самообслуговування, потребують мінімального стороннього догляду, самостійно пересуваються на кріслі колісному значну частину часу та ведуть активний спосіб життя (навчаються, працюють, служать, займаються спортом, залучені до громадської діяльності, активної реабілітації тощо).

Діти-інваліди забезпечуються двома кріслами колісними на вибір (при цьому видається не більше одного крісла з електричним приводом) на максимальний строк, передбачений переліком.

Діти-інваліди забезпечуються кріслами колісними у разі зміни антропометричних даних, що підтверджується довідкою ЛКК.

Інвалід, постраждалий внаслідок антитерористичної операції може бути забезпечений на вибір:

одним кріслом колісним з ручним керуванням (дорожнім чи універсальним) базовим або розширеними функціями строком на два роки;

одним кріслом колісним з електричним приводом (дорожнім чи універсальним) базовим або розширеними функціями строком на шість років;

двома кріслами колісними (дорожнім та універсальним) або двома універсальними кріслами (при цьому видається не більше одного крісла з електричним приводом та розширеними функціями) на максимальний строк, передбачений переліком.

Активний інвалід, постраждалий внаслідок антитерористичної операції чи дитина-інвалід може бути забезпечений на вибір:

одним кріслом колісним універсальним для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів базовим строком на два роки;

двома кріслами колісними, одне з яких універсальне для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів базове, друге - дорожнє чи універсальне з розширеними функціями, строком на чотири роки;

двома кріслами колісними універсальними для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів базовими строком на чотири роки;

двома кріслами колісними, одне з яких дорожнє чи універсальне з електричним приводом, друге - універсальне для активних інвалідів, постраждалих внаслідок антитерористичної операції та дітей-інвалідів базове, на максимальний строк, передбачений переліком.”

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Благодарностей: 6
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #6962 : 01 Декабря 2014, 21:09:45 »
Сегодня получили ортез для сидения и типа зимние сапоги (все Днепропетровского завода).Довольны и тем и другим,Сашуньке видимо очень удобно в кресле,т.к делался по индивидуальному слепку,и она с удовольствием сидит в нем,и смотрит мультики.
https://images.detiangeli.ru/r/s018/i520/1412/c5/e27dfdef1349.jpg

Лена а сидячку когда заказывали в подушку садили слепок делали?

Оффлайн Луганчанка

• Ветеран
  • Мама Лена и Сашунька
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #6963 : 02 Декабря 2014, 13:17:18 »
а сидячку когда заказывали в подушку садили слепок делали?
да,сделали слепок,а потом приезжали еще на контрольную примерку,они обрезали лишнее,чтоб нигде ничего не мешало под руками и ногами.И ,кстати,на заводе сказали,что эти ортезы делаются каждые полгода ,оказывается.

Оффлайн катерина и иванка

« Ответ #6964 : 02 Декабря 2014, 13:30:32 »
кстати,на заводе сказали,что эти ортезы делаются каждые полгода ,оказывается.

попробуйте доказать это соцбезе qqq
Я здійму до неба крильця-рученята,
помолюсь за маму, помолюсь за тата,
за сестру, за брата, за усю родину
і за рідну неньку-Україну!!!

Оффлайн Луганчанка

• Ветеран
  • Мама Лена и Сашунька
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #6965 : 02 Декабря 2014, 13:38:16 »
попробуйте доказать это соцбезе
может потому,что я не так часто к ним обращаюсь,или потому,что в обоих собесах (и луганском и днепропетровском) попадаются очень хорошие сотрудники ТТТТТТ,никогда не приходилось,что либо доказывать,о чем попрошу,то и выписывают.Наоборот даже,пришла в Днепре взять направление в местный реацентр,а мне тетенька рассказала сама о этих новых колясках,и ортезах,выписала направление на обувь и выдала ходунки,бо они в складе у них уже стояли.В общем,повезло наверное! ))

Оффлайн I_Solo

« Ответ #6966 : 02 Декабря 2014, 13:42:45 »
мы получили весной подобный ортез-сиденье. как бы мягко сказать - вообще бред. моему ребенку было совсем в нем неудобно. а так как не держит голову - хоть привязывай ее к спинке (( сейчас более-менее сидит (голову лучше стал держать), но немного запрокидывает назад. вобщем делали они эти слепки, крутили-мутили и неудачно получилось.
у нас такое
то, что не убивает нас, делает нас сильнее

« Ответ #6967 : 02 Декабря 2014, 13:45:05 »
I_Solo, а чего они ребенку не держащему голову и самому не сидящему,сделали спинку по 90 градусов    ppp

Оффлайн I_Solo

« Ответ #6968 : 02 Декабря 2014, 13:49:58 »
I_Solo, а чего они ребенку не держащему голову и самому не сидящему,сделали спинку по 90 градусов    ppp
я им где-то так и сказала, когда померяли уже готовое... ну там не совсем 90 град, но тем не менее. ну вот спустя полгода мы хоть как-то сидим в нем, по началу совсем не пользовались.
у нас так со всеми "причендалами" получилось - это кресло неудобное, ортезы на ножки не подошли (один постоянно сваливается), а корсет грудной - то отдельная тема. он огромный (давит и на подбородок и на низ живота, сидеть в нем невозможно. лежать на животе минут 5 и все). так и сложила все в шкаф.

« Ответ #6969 : 02 Декабря 2014, 13:54:25 »
I_Solo,  так ребенку не держащему спину и нельзя сидеть  прямо,нужно хорошо полулежа. ну если можна каждые полгода так  может пусть переделают?
мы купили томатовскую сидуху-я очень довольна,хоть она не индивидуальная

Оффлайн I_Solo

« Ответ #6970 : 02 Декабря 2014, 14:14:20 »
I_Solo,  так ребенку не держащему спину и нельзя сидеть  прямо,нужно хорошо полулежа. ну если можна каждые полгода так  может пусть переделают?
вот как раз для моего, не держащего спину ребенка, наш ортопед и посоветовал такое кресло.. оно очень плотно его держит, своеобразные корсет. а так мы сидим в кресле-качалке Fisher price.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #6971 : 02 Декабря 2014, 16:03:14 »
Где, скоко?
Я, глупая женщина, когда Томату в Америке заказывала,про сидуху не подумала... Но мне Томату кума привезла... на шару так сказать. Теперь такая шара не предвидется, а поннимаю, что нужная вещч сидуха-то...
Самі собою мрії дійсністю не стануть.

« Ответ #6972 : 02 Декабря 2014, 17:13:38 »
Semisvetik,  нам тоже знакомые с Америки покупали. а вообще ж мама гуськи-гу занимается таким

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Благодарностей: 10
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #6973 : 02 Декабря 2014, 17:30:27 »
Semisvetik,  нам тоже знакомые с Америки покупали. а вообще ж мама гуськи-гу занимается таким
Я нашла эту сидушку в американском магазине, она стоит около 200 баксов (первый размер), но теперь же надо еще и налог заплатить, плюс оплата веса, плюс посреднику...короче, я думаю баксов 300 обойдется. Пр нынешнем курсе немало...

http://mirmam.su/ Сайт для мам

« Ответ #6974 : 02 Декабря 2014, 17:35:48 »
Irina_yer,  Ир проблема в том что сам магазин тебе на прямую в Украинну не отправит(((  а если через Юлю то мне кажется можно у нее попросить оценивать ее не в 200 доларов а 150,налог же у нас от 150 евро. конечно с курсом бакса на даный момент круто,мы брали второй рпазмер-еще на пару лет хватит