Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216482 раз)

Оффлайн liberty1705

• Ветеран
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 103
  • Оксана и Богдан, Херсон
    • Мой теремок
    • ВКонтакте: https://vk.com/id1660518
    • Facebook: https://www.facebook.com/oksana.plotnikova.5
    • Одноклассники: http://ok.ru/profile/204514556450
    • Награды
Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #5490 : 18 Апреля 2014, 13:27:40 »
а я сегодня получила! правда снова 16 штучек, но в наше время- и это просто отлично!
Пишите девочки, жалуйтесь, а то так ничего не возможно добиться (((

Оффлайн Gargira

• Интересующийся
  • Страна: ru
  • Благодарностей: 2
  • Юля и Софиечка, Донецкая обл.
    • Награды
« Ответ #5491 : 18 Апреля 2014, 18:19:39 »
а кто подскажет, как добиться, чтобы памперсы вписали в ИПР. Я у педиатра спросила, так она говорит, что такого не бывает, чтобы в ИПР памперсы вписывали.

Пишите на имя главы ВКК заявление с просьбой внести памперсы в ИПР, ну и в нем описываете почему памперсы вам необходимы

Оффлайн тытянка

• Ветеран
  • Благодарностей: 0
  • г.Лисичанск, Луганская обл.
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #5492 : 18 Апреля 2014, 23:08:25 »
девочки,нам сегодня домой принесли(причем два раза ходили,первый не достучались) пасочку от нашего бывшего мэра,и ныне народного депутата.мелочь,но нам вообще первый раз приносят,а приятно.только не поняла от куда,от собеза или всем.я думаю,если б всем,то именно меня по фамилии не спрашивали по всему подьезду 

Я свяжу тебе жизнь Из веселой меланжевой пряжи,Я свяжу тебе жизнь,И потом от души.подарю.Где я нитки беру?Никому никогда не признаюсь.Чтоб связать тебе жизнь,Я тайком распускаю свою...

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Благодарностей: 6
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5493 : 21 Апреля 2014, 14:46:58 »
https://secure.avaaz.org/ru/petition/Oleksandr_Turchinov_Proshu_podumati_pro_ditey_z_DCPpidvishchennya_socialnoyi_dopomogi_likuvannya/?vcRCchb
на єтом сайте,котрый уже упоминался,можна и свое письмо розместить и собирать подписи
Время идет,а мы так ничего и не решили.Давайте розместим здесь письмо и будем собирать подписи
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн АлекS

« Ответ #5494 : 21 Апреля 2014, 15:05:08 »
Мы лежали в больнице, так в пятницу мер ходил по отделениям раздавал пасхи и игрушки. Противно.

Если бы хотел "детей порадовать", не стал бы с собой телевизионщиков приводить.
« Последнее редактирование: 21 Апреля 2014, 16:30:27 от АлекS »

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5495 : 21 Апреля 2014, 23:37:40 »
https://secure.avaaz.org/ru/petition/Oleksandr_Turchinov_Proshu_podumati_pro_ditey_z_DCPpidvishchennya_socialnoyi_dopomogi_likuvannya/?vcRCchb
на єтом сайте,котрый уже упоминался,можна и свое письмо розместить и собирать подписи
Время идет,а мы так ничего и не решили.Давайте розместим здесь письмо и будем собирать подписи
Да толком и пункты то, по которым пишем письмо не утвердили... Навеное мы только возмущатся можем как все плохо, и в одиночку чего-то только для себя добиваться, а чего за всех-то просить... Обидно, девченки, что мы такие инертные. Поделом нам, какие мы, такая и система!
Самі собою мрії дійсністю не стануть.

Оффлайн МаМаМиШи

• Ветеран
  • Страна: 00
  • Благодарностей: 36
  • Катя и Мишенька, Donetsk
    • Мой теремок
    • Награды
« Ответ #5496 : 22 Апреля 2014, 01:00:12 »
наверное, это потому что никто и не верит уже ни во что лучшее... мне вот сегодня подсказали где оптовые базы находятся, чтоб поехать там цены посмотреть на памперсы... я вот решила чем я полгода буду себе нервы трепать (итак уже никудышние), разрываться между собесом и поликлиникой (а у меня это два разных города, машины у нас нет, на общественном транспорте с ребенком не накатаюсь, оставить его не с кем и т.д....), а в итоге через полгода наша страна обнищает еще больше (если есть еще куда) и вообще прикроют всё финансирование, так лучше я поеду на эти базы и, надеюсь, смогу там чуть экономить... разве сейчас можно рассчитывать на помощь государства? только молиться, чтоб не отобрали те крохи, которые имеем с барского плеча  ewew
Когда я умру, похороните меня вместе с моим мужем. -Зачем? -Не было еще такой ямы, из которой бы мы не выбрались!

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5497 : 22 Апреля 2014, 18:10:50 »
Говорили балакали,сіли й заплакали."Без труда не вытянеш рыбки из пруда".Якщо нічого не робити,то нічого й не буде.Але,що тут скажеш,якщо на уже існуючий збір підписів на підвищення пенсії назібрано лише 155голосів на сайті https://secure.avaaz.org/ru/petition/Oleksandr_Turchinov_Proshu_podumati_pro_ditey_z_DCPpidvishchennya_socialnoyi_dopomogi_likuvannya/?vcRCchb
А це капля в морі.Прийдеться самим своїх дітей відстоювати,щось з цього всього скласти до купи й відсилати письмові листи,бо так діла не буде дійсно ніякого.На письмового листа хоч якусь відповідь дадуть,а тут навіть на сайті Верховної ради написано,що на електронні листи не зобовязані відповідати,пишіть листи звичайні й тоді вже вам зобовязані відповісти.Хоч один у полі не воїн,але прийдеться діяти так.Звісно краще було б якби хоч когось з нас підтримував якийсь чиновник,чи хочаб адвокат,але на данний час в межах фантастики.
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5498 : 22 Апреля 2014, 21:28:56 »
Говорили балакали,сіли й заплакали."Без труда не вытянеш рыбки из пруда".Якщо нічого не робити,то нічого й не буде.Але,що тут скажеш,якщо на уже існуючий збір підписів на підвищення пенсії назібрано лише 155голосів на сайті https://secure.avaaz.org/ru/petition/Oleksandr_Turchinov_Proshu_podumati_pro_ditey_z_DCPpidvishchennya_socialnoyi_dopomogi_likuvannya/?vcRCchb
А це капля в морі.Прийдеться самим своїх дітей відстоювати,щось з цього всього скласти до купи й відсилати письмові листи,бо так діла не буде дійсно ніякого.На письмового листа хоч якусь відповідь дадуть,а тут навіть на сайті Верховної ради написано,що на електронні листи не зобовязані відповідати,пишіть листи звичайні й тоді вже вам зобовязані відповісти.Хоч один у полі не воїн,але прийдеться діяти так.Звісно краще було б якби хоч когось з нас підтримував якийсь чиновник,чи хочаб адвокат,але на данний час в межах фантастики.
Ура, еще есть человек, который смотрит дальше своего носа :) Пожалуйста, заходите на SB смотрите там наброски. Я тут уже писала, что хочу отослать письмо в бумажном виде. Но ДЕВОЧКИ!!!!!! Очень важно, чтоб мы требовали одного и того же, и небыли похожи на рака, щуку и лебедя. Поэтому, просто прошу, прочтите, скажите что вы согласны с такой формулировкой, или нет. Не хотите сами подписи собирать - не надо, но хоть подумайте, выскажитесь...

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5499 : 22 Апреля 2014, 23:04:45 »
Ура, еще есть человек, который смотрит дальше своего носа :) Пожалуйста, заходите на SB смотрите там наброски. Я тут уже писала, что хочу отослать письмо в бумажном виде. Но ДЕВОЧКИ!!!!!! Очень важно, чтоб мы требовали одного и того же, и небыли похожи на рака, щуку и лебедя. Поэтому, просто прошу, прочтите, скажите что вы согласны с такой формулировкой, или нет. Не хотите сами подписи собирать - не надо, но хоть подумайте, выскажитесь...
ДЕЩО З УКРФОРУМУ,ДЕЩО ДОДАНО ВІД СЕБЕ
Ми, батьки дітей-інвалідів, звертаємось до Вас з метою встановлення справедливої, працездатної системи соціального захисту найбільш вразливої версти населення. Це наші діти та ми. При наявній системі ми нерідко стикаємось з недосконалістю законодавства, чи з невиконанням належним чином вимог законодавства. Далі пропонуємо ряд пропозицій, яки просимо розглянути та зробити все можливе, аби поліпшити якість життя дітей-інвалідів та їх сімей.

Semisvetik писал(а):
п.1 Далі вимоги
1. Вважаємо, що розрахунок розміру державної соціальної допомоги на дитину-інваліда повинен базуватися на прожитковому мінімумі демографічних груп: дітей віком до 6 років; дітей віком від 6 до 18 років, тому, що перш за все це - діти (!). До тогож державами-учасниками Генеральної Асамблеї ООН визнається, що неповноцінна в розумовому або фізичному відношенні дитина має вести повноцінне (!!!) життя в умовах, які забезпечують її гідність, сприяють почуттю, впевненості в собі і полегшують активну участь у житті суспільства. Тому, визначення допромоги у вигляді якогось проценту від відповідного прожиткового мінімуму, роблять ціх дітей повноцінними лиш на якийсь процент.

======================================
Крім цього,як пункт 2,ВІДНОВИТИ ДІЮ ЗАКОНУ,БО ВІН ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ВІДМІНЕНИЙ { Дію статті 27 зупинено на 2007 рік згідно із Законом N 489-V від 19.12.2006; додатково див. Рішення Конституційного Суду N 6-рп/2007 від 09.07.2007 } { Дію статті 27 зупинено на 2006 рік згідно із Законом N 3235-IV від 20.12.2005 }
+Визначити відповідні органи влади,які б втілювали закон Ст. 27 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-27.htm,

Пункт 3
Ст. 29 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-29.htm
Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки і компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування призначає і виплачує місцевий орган виконавчої влади, який відповідно до своїх повноважень забезпечує санаторно-курортне лікування інвалідів, категорії яких визначені законом.

Порядок виплати і розміри грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України.
===============================================
Чітко,щоб було вказано в законі суму компенсації,а то у нас кожен собез собі по своєму назначає.ТАКОЖ ВРЕГУЛЮВАТИ СПИСКИ САНАТОРНО КУРОРТНИХ ЗАКЛАДІВ,Й ЗРОБИТИ ЇХ ДОСТУПНИМИ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5500 : 23 Апреля 2014, 01:06:06 »
Цитата: mishel123 link=topic=3703.msg1745875#m xsg1745875 date=1398193485

Крім цього,як пункт 2,ВІДНОВИТИ ДІЮ ЗАКОНУ,БО ВІН ВИЯВЛЯЄТЬСЯ ВІДМІНЕНИЙ { Дію статті 27 зупинено на 2007 рік згідно із Законом N 489-V від 19.12.2006; додатково див. Рішення Конституційного Суду N 6-рп/2007 від 09.07.2007 } { Дію статті 27 зупинено на 2006 рік згідно із Законом N 3235-IV від 20.12.2005 }
+Визначити відповідні органи влади,які б втілювали закон Ст. 27 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-27.htm,

Пункт 3
Ст. 29 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-29.htm
Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки і компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування призначає і виплачує місцевий орган виконавчої влади, який відповідно до своїх повноважень забезпечує санаторно-курортне лікування інвалідів, категорії яких визначені законом.

Порядок виплати і розміри грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України.
===============================================
Чітко,щоб було вказано в законі суму компенсації,а то у нас кожен собез собі по своєму назначає.ТАКОЖ ВРЕГУЛЮВАТИ СПИСКИ САНАТОРНО КУРОРТНИХ ЗАКЛАДІВ,Й ЗРОБИТИ ЇХ ДОСТУПНИМИ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ
Почну з кінця, тобто щодо п.3.
В законі суму компенсації не доцільно вказувати, тому що так кожний рік треба вносити поправки до закону через ВР. Ця сума регулюється підзаконими актами. Подивітся на SB консультацію юриста. Там він дає силку на такий документ, але я не знайшла у тому документі компенсацій дитині-інваліду. Але там же юрист дає посилання на проект Постанови "Про затвердження Порядку виплати дітям-інвалідам грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки або вартості самостійного санаторно-курортного лікування", яка обговорювалась, але досі не прийнята. Може треба прийняття цього документу пїдштовхнути?
Щодо списків саноторно курортниз закладів. Я десь тут вже бачила посилання на тикий список. Дивилась його сама, але мені не сподобалось те, що я незмогла зрозуміти куди, к приміру, може поїхати моя дити з тм діагнозом який є в неї. І я не побачила вартості такого лікування, що не дає змогу контролувати ті самі виплати, які ми обговорюємо. Тому так, дійсно требо щоб був електронний реєстр  закладів санаторно-курортного лікування для ниших дітей, але такий, щоб ми  могли вибирати такі заклади відповідно до потреб (діагнозу) дитини, та вартість.

Щодо п. 2. Я не знала, що ст. 27 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні не діє. На сайті ВР в цьому законіне вказано, що стаття відмінена, чи втратила чинність (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2961-15/page) ???
Але, щодо "Визначити відповідні органи влади,які б втілювали закон Ст. 27 ЗУ" то там сказано:
"Порядок виплати  і  розміри грошових компенсацій ... при  реалізації  індивідуальних програм  реабілітації  інвалідів  визначаються Кабінетом Міністрів України. " Тоб-то треба щоб дали роз"яснення відносно цього порядку. Я його не знайшла (може не дуже добре шукала). А ось вже дивлячись на цей порядок требо міркувати наскількі він дієздатний (порядок)

Так ось я так вумнячую, тому що питань в мене особисто багато (якраз по цих пунктах) а як це все компактно умістити в одному листі  ыыы

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5501 : 23 Апреля 2014, 20:16:19 »
Semisvetik, от як би юрист нам допоміг все це юридично грамотно,а ще й коротко втиснути це в лист.Треба попросити допомоги в консультанта укр форуму.

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5502 : 24 Апреля 2014, 12:24:47 »
Девочки!!  Это только у нас в Чернигове по рецептам бесплатным получить противосудорожные препараты невозможно или у всех так?

Оффлайн Svetka

• Ветеран
  • Благодарностей: 21
  • мама Андрейки, Украина, Львов
    • Награды
« Ответ #5503 : 24 Апреля 2014, 13:35:32 »
Cулимка, у нас во Львове не могли дать Депакин, звонок на Гарячу линию решыл быстро все проблемы.
Андрюшке -навсегда 13
Сонечке - 12
Даринке-9
Аня-5 и крошка Оля

Оффлайн natasha149

« Ответ #5504 : 24 Апреля 2014, 14:10:18 »
Для тех,кому отказывают в реабилитации в других областях.Нам на основе этого постановления предлагают лечение

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 11 грудня 2013 р. № 921
Київ

Про внесення змін до Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести зміни до Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 80 (Офіційний вісник України, 2007 р., № 8, ст. 292), виклавши його у редакції, що додається.

2. Міністерству соціальної політики затвердити у двомісячний строк форми документів, передбачених Порядком, зазначеним у пункті 1 цієї постанови.

Прем'єр-міністр України

М.АЗАРОВ

Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 31 січня 2007 р. № 80
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 11 грудня 2013 р. № 921)

ПОРЯДОК
надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг

1. Цей Порядок визначає механізм надання інвалідам та дітям-інвалідам (далі - отримувачі) реабілітаційних послуг.

Реабілітаційні послуги надаються отримувачу відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяги, форми та строки проведення реабілітаційних заходів.

2. Отримувачу надаються реабілітаційні послуги в реабілітаційній установі, яка провадить діяльність відповідно до Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні”.

3. Для отримання реабілітаційних послуг в реабілітаційній установі державної або комунальної форми власності (далі - установа) отримувач або його законний представник письмово звертається за місцем проживання до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (крім мм. Києва та Севастополя) ради (далі - місцевий орган) та подає такі документи:

заяву про надання реабілітаційних послуг;

довідку медико-соціальної експертної комісії, лікувально-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей-інвалідів) про встановлення інвалідності;

індивідуальну програму реабілітації, видану медико-соціальною експертною комісією, лікувально-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (для дітей-інвалідів);

паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

документ, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (паспорт - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) (крім дітей-інвалідів);

документ про освіту (для отримувачів, які потребують професійної реабілітації);

рекомендації територіального органу Державної служби зайнятості у районі, місті, районі у місті за результатами наданих профорієнтаційних послуг, у тому числі щодо вибору професії із зазначенням її актуальності на ринку праці (для отримувачів, які потребують професійної реабілітації) (за наявності).

Місцевий орган робить з поданих документів копії, які засвідчуються посадовою особою такого органу.

4. Днем звернення отримувача або його законного представника до місцевого органу вважається дата надходження документів, зазначених у пункті 3 цього Порядку, що реєструються у відповідному журналі.

5. Місцевий орган протягом трьох робочих днів:

інформує отримувача або його законного представника про прийняте рішення щодо направлення на реабілітацію;

надсилає установі повідомлення про направлення отримувача на реабілітацію разом з копіями документів, зазначених у пункті 3 цього Порядку;

вносить до централізованого банку даних з проблем інвалідності інформацію про направлення отримувача на реабілітацію.

6. Після отримання від місцевого органу документів, визначених абзацом третім пункту 5 цього Порядку, установа реєструє їх у відповідному журналі та протягом трьох робочих днів розглядає такі документи і надсилає місцевому органу та отримувачу або його законному представнику рішення про зарахування на реабілітацію (із зазначенням початку та закінчення курсу реабілітації).

Після зарахування отримувача на реабілітацію на підставі його індивідуальної програми реабілітації в установі складається індивідуальний план реабілітації.

7. Реабілітаційні послуги, передбачені Державною типовою програмою реабілітації інвалідів, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 р. № 1686 (Офіційний вісник України, 2006 р., № 50, ст. 3311), надаються отримувачу безоплатно.

8. Реабілітаційні послуги, не передбачені Державною типовою програмою реабілітації інвалідів, надаються отримувачу в установі безоплатно у разі, коли:

середньомісячний сукупний дохід отримувача за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення за отриманням реабілітаційних послуг, не перевищує прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність;

дитина-інвалід виховується одинокою матір’ю, батьком (які не перебувають у шлюбі), одиноким усиновителем, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька (матір) чи запис про батька (матір) зроблено в установленому порядку державним органом реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері відповідно до статті 135 Сімейного кодексу України;

дитина-інвалід виховується вдовою або вдівцем, матір’ю (батьком) у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими розірвано до дня смерті, які не одержують на неї пенсію в разі втрати годувальника або державну соціальну допомогу;

отримувач належить до категорії громадян, зазначеної у статті 7 Закону України “Про соціальні послуги”.

9. Отримувач, не зазначений у пункті 8 цього Порядку, або його законний представник сплачує установі за надані реабілітаційні послуги суму, що не повинна перевищувати за місяць 25 відсотків розміру пенсії отримувача (з урахуванням компенсацій, надбавок, доплат до пенсії) чи державної соціальної допомоги, призначеної замість пенсії, а решта суми сплачується за рахунок коштів інших джерел, передбачених законодавством.

10. Розмір плати за надання отримувачу реабілітаційних послуг у приватній реабілітаційній установі та умови її внесення визначаються в порядку, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2005 р. № 268 “Про затвердження Порядку регулювання тарифів на платні соціальні послуги” (Офіційний вісник України, 2005 р., № 15, ст. 759).

11. Після закінчення курсу реабілітації установа видає отримувачу або його законному представнику довідку про надані реабілітаційні послуги та результати реабілітації, копію якої надсилає до місцевого органу, а також до територіального органу Державної служби зайнятості у районі, місті, районі у місті (щодо отримувачів, які пройшли професійну реабілітацію).

12. Форма заяви про надання реабілітаційних послуг, журналу реєстрації документів, рішення щодо направлення на реабілітацію, повідомлення про направлення отримувача на реабілітацію, рішення про зарахування на реабілітацію, індивідуального плану реабілітації, довідки про надані реабілітаційні послуги та результати реабілітації затверджується Мінсоцполітики.