Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 200822 раз)

Оффлайн Жанетта

• Ветеран
  • Страна: ru
  • Благодарностей: 218
  • ДНР. г.Макеевка
    • Мой теремок
    • Награды
Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #90 : 02 Января 2010, 23:32:10 »
Может я слишком скептична,но как можно лечить,прокормить и одеть ребенка на 601 грн.? 29 грн подачки,а сколько шума!

Оффлайн ОльгаОльга

• Ветеран
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 15
  • Украина.Николаев.
    • Мой теремок
    • Награды
« Ответ #91 : 03 Января 2010, 02:14:45 »
а нам платили 580....грн....и на что этого хватит..не знаю,сколько добавят!!??

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Благодарностей: 1
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #92 : 03 Января 2010, 03:46:13 »
а нам платили 580....грн....и на что этого хватит..не знаю,сколько добавят!!??

По таким схемам расчитывают размер пособий, нужно только подставить размер прожиточного минимума sqwe
Інвалідам з дитинства І групи з надбавкою на догляд
(100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність +  50 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)

Інвалідам з дитинства ІІ групи
(80% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)

Одиноким інвалідам з дитинства ІІ групи, які за висновком медико-соціальної експертної комісії потребують постійного стороннього догляду з надбавкою на догляд
(80% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 15% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)

Інвалідам з дитинства ІІІ групи
(60 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)

Одиноким інвалідам з дитинства ІІІ групи, які за висновком медико-соціальної експертної комісії потребують постійного стороннього догляду з надбавкою на догляд
(60% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 15% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)

На дітей-інвалідів
від 0 до 18 років
(70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність)
На дітей-інвалідів до 6 років з надбавкою на догляд (70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 50 % прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років)
На дітей-інвалідів від 6 до 18 років з надбавкою на догляд
(70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 50 % прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років)

На дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою
від 0 до 18 років
(70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність+ 50% розміру допомоги для дітей-інвалідів)

На дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою до 6 років з надбавкою на догляд  (70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 50% розміру допомоги для дітей-інвалідів + 50 % прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років)

На дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою від 6 до 18 років з надбавкою на догляд
(70 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність + 50% розміру допомоги для дітей-інвалідів + 50 % прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років)

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #93 : 03 Января 2010, 04:31:03 »
На 2010 рік прожитковий мінімум на одну особу розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня - 825 гривні, з 1 квітня - 839 гривень, з 1 липня - 843 гривень, з 1 жовтня - 861 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: з 1 січня 755 гривень, з 1 квітня 767 гривень, з липня 771 гривень, з 1 жовтня - 787 гривень;

дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 901 гривні, з 1 квітня 917 гривень, з 1 липня 921 гривень, з 1 жовтня - 941 гривня;

працездатних осіб; з 1 січня - 869гривні, з 1 квітня 884 гривень, з 1 липня – 888 гривень, з 1 жовтня - 907 гривень;

осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 695 гривень, з 1 квітня - 706 гривня, з 1 липня - 709гривні, з 1 жовтня - 723 гривень.
Вот ссылочка на ДЕРЖАВНІ СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ І ГАРАНТІЇ НА 2008-2009 РІК
http://www.meria.sumy.ua/ua/citizen/inform_soc/main_social_help/soc_standarts_2009

Оффлайн smirnova

• Ветеран
  • Благодарностей: 5
  • Ирина, Украина, г.Винница
    • Награды
« Ответ #94 : 03 Января 2010, 23:54:30 »
Наивные.....Эти путевки будут,только не для нас с вами....В России хоть частично компенсируют,потраченные родителями деньги на средства реабилитации,а мне показали БОЛЬШУЮ фигу по телефону,когда узнавала. Не ту страну назвали Гондурас.
Спрашывала в нашей больнице по поводу принятого решения на счет путевок, так вот они дружно посмеялись надо мной, и сказали что даже если такой закон приняли, то пака он войдёт в действие.... короче не нужно раскатывать гуду, нечего бесплатно мы от нашего государства не получим, мы и нашы дети им до лампочки....
И пусть, куда бы нас ни посылали - везде нам будет хорошо...

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #95 : 04 Января 2010, 02:38:16 »
 Вот нашла на сайте http://www.lightway.org.ua/?p=71

Статтею 38 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів» передбачено, що інваліди і діти-інваліди за наявності медичних показань мають право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками.

Порядок надання санаторно-курортними путівками визначається Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 року № 187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення».  Як, видно з назви, основним виконавцем цієї Постанови є Управління праці та соціального захисту населення міста або району.

Тому, для реалізації свого права, на отримання санаторно-курортної путівки, громадянин (інвалід) повиненн перебувати на обліку для санаторно-курортного лікування в органах праці та соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Натомість, інваліди, які працюють, можуть забезпечуваться путівками за місцем основної роботи.  А, осіб, інвалідність яких пов’язана  з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням – путівками забезпечує Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Також, органи охорони здоров’я забезпечують санаторно-курортними путівками – інвалідів, ветеранів війни із захворюванням на туберкульоз  та дітей-інвалідів до досягнення 18-річного віку (згідно з медичними показаннями за наявності відповідних профільних санаторно-курортних бюджетних закладів).

Путівки видаються інвалідам, відповідно до медичних рекомендацій. Для отримання путівки до управління праці та соціального зихисту населення подається заява та медична довідка лікувальної установи.

Забезбечення путівками, здійснюється в порядку черговості в міру надходження путівок. Тобто, Постановою, не вказаний термін за який повинні надаватись санаторно-курортні путівки, а лише визначено, що інвалід подавши заяву ставиться у чергу і отримує путівку в міру надходження.

Щодо виплати грошових компенсацій замість санаторно-курортної путівки. Ззаначене питання регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2007 року № 150 «Про затвердження Порядку виплати  деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування».

Виплата грошової компенсації здійснюється інвалідам, ящо вони протягом трьох календарних років не одержували безоплатної путівки до саноторно-курортного закладу.

Громшова компенсація не проводиться у тому випадку, коли інвалід:

- одержував грошову компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування протягом останніх трьох років;

- не перебувє в управлінні праці та соціального захисту населення на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Згідно Постанови, виплату грошової компенсації здійснюють органи управління праці та соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Але, повторюю, для отримання грошової компенсації, Вам необхідно перебувати на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Термін, у три календарних роки, вираховується з того моменту як інвалід подав заяву до управління праці та соціального захисту населення для включення на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Тобто, ви подаєтє заяву до управління праці та соціального захисту населення, щоб вас забезпечили путівкою на санаторно-курортне лікування, а у тому випадку, коли протягом трьох років не отримали путівку, ви подаєтє другу заяву на виплату вам грошової компенсації.

Даю пораду, що після сплиту трьох років з моменту подачі заяви на отримання путівки та в незалежності від подачі заяви на виплату грошової компенсації – одразу знову подавайте заяву для поставлення на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням на наступні три роки.

Також, згідно Постанови, ви можете, раз в три роки, отримати грошову компенсацію за самостійне санаторно-курортне лікування, але у тому випадку:

- знову, якщо ви перебувє в управлінні праці та соціального захисту населення на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням;

- протягом трьох років не отримували безоплатної путівки;

- не отримували грошову компенсацію в ціж три роки перебування на обліку.

Розмір грошової компенсації  за путівку та за сомостійне лікування вираховується від середньої вартості санаторно-курортної путівки, яка встановлюється Міністерством праці та соціальної політики і складає:

-          інвалідам І і ІІ группи – 75% (195 гривень – на 2009 рік);

-          інвалідам ІІІ группи – 50% (130 гривень – на 2009 рік).

Натомість, незалежно від того, яку сумму ви витратили на самостійне санаторно-курортном лікування ви у будь-якому випадку отримаєть грошову компенсацію в розмірах 130 або 195 гривень в залежності від группи інвалідності.

На останне повідомляю, що підставою для виплати грошової компенсацї є:

-          заява інваліда про виплату грошової компенсації;

-          медична довідка щодо необхідності забезпечення санаторно-куротним лікуванням;

-          посвідчення інваліда;

-          та при самостійном санаторно-курортном лікуванні, документ про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки, що засвідчує проходження інвалідо санаторно-курортного лікування.

Рубрика: консультация юриста

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #96 : 04 Января 2010, 02:50:51 »
21 грудня 2009, понеділок :: Соцзахист, ПФУ, ФОП ::
Кабмін затвердив Порядок забезпечення санаторно-курортними путівками дітей-інвалідів

Постанова КМУ від 03.12.2009 р. №1345 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками дітей-інвалідів»

Кабмін затвердив Порядок забезпечення санаторно-курортними путівками дітей-інвалідів.

Встановлено, що кількість хворих на церебральний параліч дітей-інвалідів, які щороку починаючи з 2010 р. забезпечуються санаторно-курортними путівками, відповідно до зазначеного Порядку, становить не менш як 5 тис.

Порядок визначає механізм забезпечення санаторно-курортними безоплатними путівками дітей-інвалідів закладами охорони здоров’я за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів з урахуванням рекомендацій, визначених в індивідуальній програмі реабілітації інвалідів.

Путівками забезпечуються діти-інваліди, які перебувають на обліку в закладі охорони здоров’я за зареєстрованим місцем проживання.

Законний представник дитини-інваліда (батьки, усиновлювачі, опікуни чи піклувальники, прийомні батьків, батьки-вихователі або ін. уповноважена особа) для одержання путівки подає закладу охорони здоров’я за зареєстрованим місцем проживання заяву, меддовідку за формою №070/о, в якій зазначається, чи потребує дитина-інвалід сторонньої допомоги, копії паспорта, посвідчення (паспорта — за наявності) дитини-інваліда, програми, свідоцтва про народження і довідку про склад сім’ї.

Заява реєструється в журналі обліку. А датою взяття на облік у закладі охорони здоров’я дитини-інваліда є дата реєстрації заяви в журналі обліку.

Дитина-інвалід може одержати за рахунок держкоштів безоплатну путівку і в іншій організації за наявності довідки закладу охорони здоров’я про те, що така путівка не надавалась їй у поточному році. Видаються путівка дитині-інваліду та особі, яка її супроводжує, на підставі рішення санаторно-курортної відбіркової комісії закладу охорони здоров’я за зареєстрованим місцем проживання дитини-інваліда, прийнятим за результатами розгляду документів.

Ведення обліку, розподіл і видача путівок здійснюються закладами охорони здоров’я за зареєстрованим місцем проживання дитини-інваліда.

У разі коли дитина-інвалід, що перебуває на обліку в закладі охорони здоров’я, вже одержала в поточному році безоплатну путівку в іншій організації за рахунок держкоштів, вона знімається з обліку, про що робиться відмітка в журналі.

Представник дитини-інваліда зобов’язаний подати після закінчення строку санаторно-курортного лікування закладу охорони здоров’я зворотні талони від путівок, видані дитині-інваліду та особі, яка її супроводжує.

При оплаті представником дитини вартості санаторно-курортного лікування він подає відповідному закладу охорони здоров’я документ, який підтверджує перебування у санаторно-курортному закладі дитини-інваліда та особи, яка її супроводжує, засвідчений підписом відповідальної особи та скріплений печаткою цього закладу.

Особі, яка супроводжує дитину-інваліда, що потребує сторонньої допомоги, видається безоплатна путівка, яка не передбачає лікування (ст. 381 Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»).

При виникненні непередбачуваних обставин, що унеможливлюють супровід дитини-інваліда, її законний представник повідомляє про це відповідному закладу охорони здоров’я, який оформляє у встановленому МОЗ порядку відмову та перенесення черги щодо забезпечення путівкою дитини-інваліда на строк, узгоджений з її законним представником.

Передача путівки законним представником дитини-інваліда іншій особі, внесення до неї виправлень без погодження із закладом охорони здоров’я забороняється.

Якщо дитина-інвалід має право на санаторно-курортне лікування відповідно до кількох законів, її законному представникові надається право вибору щодо забезпечення путівкою за одним з них.

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #97 : 04 Января 2010, 04:14:52 »
 Девченки, может  вопрос не по теме, сегодня отослала в  Управління праці та соціальної захисту
населення (совбез) заказное письмо (от письменного ответа не отвертятся, в очереди не сидеть и лишний раз никакая клизма не нахомит) с заявлением "здійснити перерахунок нарахованих  сум допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до рівня не менше прожиткового мінімуму на місяць у відповідності із ст.43 Закона України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» № 2240-ІІІ від 18.01.2001 року та зробити необхідні доплати". Деньги в принцепе не маленькие, да и есть где взять образцы заяв, скарг и исков - буду с ними судиться lllh. Знаю мамочек обычных деток, которые отсудили денюжку( кто часть, а кто и в полном обьеме), а из мамочек ангелочков кто-нибудь делал перерасчёт пособия по рождению и по уходу за ребёнком до з-х лет.

Оффлайн Nikolaeva

• Старожил
  • Светлана, г. Донецк
    • Награды
« Ответ #98 : 04 Января 2010, 10:35:04 »
Насколько я знаю, отсудили что-то, полностью или частично, только те, у кого дети 2007 г.р., по 2008 г. по-моему ни у кого не выходит, сейчас это дело по поводу таких пересчетов находится в Верховном суде Укр., соответсвенно остальные суды никаких решений не принимают сейчас.

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #99 : 04 Января 2010, 12:15:44 »
Насколько я знаю, отсудили что-то, полностью или частично, только те, у кого дети 2007 г.р., по 2008 г. по-моему ни у кого не выходит, сейчас это дело по поводу таких пересчетов находится в Верховном суде Укр., соответсвенно остальные суды никаких решений не принимают сейчас.
  Подруге удовлетворили иск за 05.2008. по  08.2009, деньги уже на счет перевили ллл, она из Днепра.

Gerdana

• Гость
« Ответ #100 : 04 Января 2010, 18:08:48 »
Моя хорошая подруга занималась этим делом. Прошла шесть засиданий суда и дело зашло в полный тупик. Там задеяны много инстанций и все валят на то, что нет денег. Может в далеком будущем что-то и получится.

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #101 : 04 Января 2010, 23:12:31 »
 Моей подруге суд первой инстанции удовлетворил ооо ооо ооо,  хотя она думала что откажут (даже апеляцию навсякий случай набрасывала- сказала пойду до конца, если надо до Европейского суда ллл принципиальная sqwe)  Вот и я буду пробывать, что получиться незнаю ккк

Оффлайн Elsi

• Ветеран
  • Благодарностей: 30
  • Лена и Катюша, Донецк-Энергодар-Харьков Украина
    • Мой теремок
  • Награды http://forum.detiangeli.ru/index.php?topic=54529.0
    • Награды
« Ответ #102 : 06 Января 2010, 20:11:58 »
Удачи!
Я, если честно, первый раз слышу, что кому то хотя бы часть денег по этому делу вернули. Что суды выигрывали - слышала, а что касается возврата денег - их нет((( И если все или даже десятая часть мамочек выиграет, то денег и не увидят... потому что нет у государства этих денег... заморозят и будут выплачивать по 50-100 грн в год, как со сберкнижек советских. И кому легче от этого ккк Я когда шум подняли тоже хотела, а потом перегорела... У меня ни времени лишнего, ни нервов нет. Если есть силы - дерзайте! Искренне подержим за Вас кулачки!

Оффлайн alenka

• Старожил
  • Мама Ангелочка
    • Награды
« Ответ #103 : 07 Января 2010, 02:30:47 »
Удачи!
Я, если честно, первый раз слышу, что кому то хотя бы часть денег по этому делу вернули. Что суды выигрывали - слышала, а что касается возврата денег - их нет((( И если все или даже десятая часть мамочек выиграет, то денег и не увидят... потому что нет у государства этих денег... заморозят и будут выплачивать по 50-100 грн в год, как со сберкнижек советских. И кому легче от этого ккк Я когда шум подняли тоже хотела, а потом перегорела... У меня ни времени лишнего, ни нервов нет. Если есть силы - дерзайте! Искренне подержим за Вас кулачки!
Сибо огромное  за кулочки ттт!  У меня тоже особо времени и нервов нет (впрочем  и денег на адвокатов) А с совбесом и судами можно прекрасно обьщаться заказными письмами! А деньги  реально  мамочки отбивают, пусть через 6-8 месецев.... Если интересно вот ссылочка на    Первый украинский юридический форум     http://www.urist.in.ua/showthread.php?p=229406#post229406 там все подробно расписано, есть образцы документов и просто можно проконсультироваться.... Буду рада если хоть какая-та часть инфы которой я "засоряю" форум  ллл Вам девченки будет полезна ттт

Оффлайн Рыжая Марина

• Старожил
  • Благодарностей: 0
  • Марина и Илюша. Украина, Одесса.
    • Награды
« Ответ #104 : 09 Января 2010, 14:51:48 »
девочки, такая ситуация - у нас на нашем одесском форуме мамочки наняли адвоката (каждая 80$ ему заплатила  он полностью сам занимается этим делом). дело то он выграл, но гос-во сказало что денег нет и когда будут неизвестно... хоть не зря на адвоката потратились, может когда нибудь и выплатят...