Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216422 раз)

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 6
  • Таня и Леша
    • Награды

Оффлайн lago-naki

• Постоялец
  • Благодарностей: 9
  • Валери и сынок Гришаня, г.Днепропетровск
    • Мой теремок
    • Моя история
    • ВКонтакте: https://vk.com/gregoriosmile
    • форум для родителей особых деток
    • Награды
Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #5026 : 05 Апреля 2014, 08:29:39 »
Украинский форум specialbaby.info -новый, пока малонаселенный. Заходите- болтайте!
НЕВОЗМОЖНО ИДТИ К БОГУ, ПЕРЕШАГНУВ ЧЕРЕЗ ЧЕЛОВЕКА

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5027 : 05 Апреля 2014, 09:40:38 »
Очень хорошо а то мы тут развернутся не можем.

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5028 : 05 Апреля 2014, 10:04:58 »
Предлагаю всем сделать изменения в своем профиле
« Последнее редактирование: 05 Апреля 2014, 21:29:52 от Cулимка »

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5029 : 05 Апреля 2014, 10:36:05 »
Багато матерів з дітками хворих на ДЦП залишаються наодинці зі своїми проблемами, в прямому значенні цього слова, чоловіки залишать, і всі проблеми на "спині" матері. А дитину потрібно лікувати, потрібно піднімати на ніжки, мати змогу купувати всі необхідні препарати, вітаміни, спорядження, та мати змогу лікувати своє дитя там де дійсно виліковують. Для цього потрібні кошти, тому так важливо щоб державна влада не забувала за існування таких діток, а всім можливим підтримувала й допомогала.Також дуже важливим є питання одержання засобів реабілітаціі,ортопедичного взуття.Нажаль,щоб одержати щось із засобів реабілітації треба чекати від 6місяців до року,а то й більше.За цей час дитина виростає,одержані засоби можуть уже не підійти дитині,ось чому ми просимо розглянути наше прохання про створення закону,який би передбачав компенсацію придбаних засобів реабілітації,в межах суми тих,що ми можемо отримати через рік,а то й пізніше.Тоді батьки зможуть швидше покращити умови існування та адаптації своїх хворих діток.

=====================================================
Скопировала кое что с обращения к Турчинову,добавила свое.Прошу подкоректировать,у кого есть талант к написанию подобного,и давайте будем действовать здесь и сейчас.Ведь за нас  это не кто не зделает,к сожелению
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн liberty1705

• Ветеран
  • Благодарностей: 103
  • Оксана и Богдан, Херсон
    • Мой теремок
    • ВКонтакте: https://vk.com/id1660518
    • Facebook: https://www.facebook.com/oksana.plotnikova.5
    • Одноклассники: http://ok.ru/profile/204514556450
    • Награды
« Ответ #5030 : 05 Апреля 2014, 10:38:08 »
а может скачать русский закон по этому поводу и просто немного под наши нужды подкоректировать, ведь все это у мамочек из России давно есть. Также вот и на реабилитацию от собеза они получают путевки не только по России, но и в Украину, Словению, Венгрию... это ж круто!

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Благодарностей: 10
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #5031 : 05 Апреля 2014, 10:40:42 »
Девочки, вчера немного наваяла:

"Шановний ...

Звертаються до Вас батьки дітей, хворих на ДЦП (дитячий церебральний параліч). Ми розуміємо, що в країні зараз важкі часи, але наше становище майже критичне. У цю пору нестабільності саме соціально вразливі верстви населення, у даному випадку діти-інваліди, залишаються на самоті із численною купою проблем. Дорогоцінні зусилля та час, що ми, батьки, повинні зосереджувати на реабілітації та відновленні своїх дітей, ми змушені витрачати на «вибивання» того, що належить нашім дітям за законами України.
Декілька прикладів «забезпечення» дітей із вадами розвитку:
1.   Що має бути: «Безплатне або пільгове надання послуг із соціально-побутового і медичного обслуговування, забезпечення технічними та іншими засобами (протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям, засобами пересування тощо) за на явності відповідного медичного висновку. До технічних засобів, які отримують безпосередньо інваліди, діти-інваліди або їх законні представники в закладах охорони здоров’я для використання в амбулаторних та побутових умовах, належать підгузники …»

Що є насправді: технічні засоби видають у дуже невеликій кількості, чекати на них треба місяцями і роками, вони не відповідають потребам дітей, для їх отримання треба зібрати купу документів, що потребує багато часу. Видача підгузників через поліклініки або взагалі не проводиться, або у дуже невеликій кількості – наприклад 16 шт. на місяць, у той час коли дитина щомісяця потребує мінімум 120 шт.
2.   Що має бути: «Безплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням за чергою в міру надходження путівок відповідно до медичного висновку (через органи Міністерства охорони здоров'я або інші регіональні органи, визначені місцевими органами влади, при закупівлі путівок за кошти місцевих бюджетів);»

Що є насправді: своєї черги на безплатну путівку можна чекати роками, немає інформації про заклади санаторно-курортного лікуванням – батьки просто не знають які існують санаторії та реабілітаційні центри, що можуть прийняті на лікування дітей з ДЦП. Розподіл путівок не піддається логіці, багато випадків корупції серед осіб, які керують видачею путівок.
3.   Що має бути: «безплатне придбання лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.»

Що є насправді: лікарські засоби видаються дуже рідко через погане фінансування, заборгованість поліклінік та інше. Лікарі часто відмолюються виписувати рецепт на  безплатне придбання медикаментів."

http://mirmam.su/ Сайт для мам

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Благодарностей: 10
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #5032 : 05 Апреля 2014, 10:41:56 »
Писать в таком ключе? или как? Надо ж еще сформулировать наши пожелания...давайте думать вместе)

http://mirmam.su/ Сайт для мам

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5033 : 05 Апреля 2014, 10:53:47 »
А у меня такие наброски

1.   При виплаті грошової допомоги проміняти коефіцієнт для підвищення пенсії дітям – інвалідам. Тому що зараз дітям категорії “дитина-інвалід” і “дитина-інвалід підгрупи А” має однакову  пенсію.
2.   В разі якщо “дитина-інвалід” не відвідує садочок або школу виплачувати грошову компенсацію.
3.   Надбавка на догляд за дітям категорії “дитина-інвалід підгрупи А” виплачувати батькам незалежно від того працюють вони чи ні.
4.   Виплачувати адресну грошову допомогу  в разі коли дитина потребує  додаткові засоби реабілітації.
Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини.
Якщо дитина – інвалід (старше 3 років) потребує використання памперсів, то в реабілітаційній карті дитини лікарі повинні чітко це зазначити і батьки повинні отримувати на це кошти додатково.
5.   Також грошова допомога повинна виплачуватись на ліки  і санаторно - курортне лікування.

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5034 : 05 Апреля 2014, 10:54:31 »
Irina_yer, хорошо получается.Есть еще идея,написать это все письмами тоже,хорошо бы подключить мам из Киева,они думаю знают кому это можно отправить не только онлайн.
А у меня такие наброски

1.   При виплаті грошової допомоги проміняти коефіцієнт для підвищення пенсії дітям – інвалідам. Тому що зараз дітям категорії “дитина-інвалід” і “дитина-інвалід підгрупи А” має однакову  пенсію.
2.   В разі якщо “дитина-інвалід” не відвідує садочок або школу виплачувати грошову компенсацію.
3.   Надбавка на догляд за дітям категорії “дитина-інвалід підгрупи А” виплачувати батькам незалежно від того працюють вони чи ні.
4.   Виплачувати адресну грошову допомогу  в разі коли дитина потребує  додаткові засоби реабілітації.
Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини.
Якщо дитина – інвалід (старше 3 років) потребує використання памперсів, то в реабілітаційній карті дитини лікарі повинні чітко це зазначити і батьки повинні отримувати на це кошти додатково.
5.   Також грошова допомога повинна виплачуватись на ліки  і санаторно - курортне лікування.
Коротко и ясно,даже очень,ведь наши ченушники не очень хотят читать много,да и вникнуть  в проблему надо мозгами пошевелить.Краткость сестра таланта.Если есть хоть маленький шанс,то все таки,не взирая на кризис,чего не буть поменять хотябы в законах,то наверное все таки сейчас.Каждый ведь схочет похвалится проделанной роботой чтоб его на пост выбрали
« Последнее редактирование: 05 Апреля 2014, 11:06:16 от mishel123 »
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн lago-naki

• Постоялец
  • Благодарностей: 9
  • Валери и сынок Гришаня, г.Днепропетровск
    • Мой теремок
    • Моя история
    • ВКонтакте: https://vk.com/gregoriosmile
    • форум для родителей особых деток
    • Награды
« Ответ #5035 : 05 Апреля 2014, 11:03:16 »
Изменить в названии "обращение родителей детей с дцп" на "...детей с неврологическими заболеваниями". Не у всех же именно дцп
НЕВОЗМОЖНО ИДТИ К БОГУ, ПЕРЕШАГНУВ ЧЕРЕЗ ЧЕЛОВЕКА

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5036 : 05 Апреля 2014, 11:39:34 »
Дівчатка, дуже багато вже є в законодавстві того, що нам потрібно і чого не потрібно придумувати.

Я Вас підтримую у всьому і у всіх листах і під всім підпишусь.

Я стикалась з проблемою реабілітації дитини в реабілітаційних закладах за межами області (безоплатною), це з серії "немає регіональних угод", тому що не всі можуть поїхати за кордон.

Я скину лист, який я писала в департамент, почитайте кому цікаво, тому що моя думка - писати просто "я хочу, і нам потрібно - зробіть для нас" не суттєво, якщо прочитавши всі закони в т.ч. Конституцію багато чого вже можна знайти, потрібно писати з посиланнями на Закони, нормативон-правові акти і т.д., так їм буде важче "відмахатися" від нас

Департамент охорони здоров”я
Івано-Франківської облдержадміністрації
Мельнику Роману Михайловичу

__________ Наталії Василівни
прож. : вул. _______ 12, кв. 35,
м. _____________,
Івано-Франківська обл.
78206
засоби зв’язку:
тел. дом. ________________
тел. моб. ________________
Прошу надати роз’яснення щодо можливості проведення медичної реабілітації моєї дитини ____________ Максима Назаровича за таких умов:

Я, _____ Наталія Василівна – мати дитини-інваліда _____ Максима Назаровича 17.10.2006 р.н.

Рішенням ЛКК від 06.09.2011 р. рекомендовано оформити моїй дитині соціальну допомогу на 2 роки згідно діючого законодавства. Повний діагноз: Помірне порушення пізнавальної функції органічного ґенезу з елементами аутизму. Супутній діагноз: ЗНМ І рівня, обумовлений порушенням комунікативної функції. Рекомендації – оздоровлення в умовах спеціалізованої клініки (Консультативний висновок фахівця ОПНЛ №3 від 12.05.2011р. № 1832 – копія додається; Виписка із медичної карти амбулаторного хворого № 3443/09 ОПНЛ №3 від 27.02.2013р. № 893 – копія додається).

Витягом з протоколу № 43 від 27.08.2013 року засідання ЛКК ОПНЛ № 3, дитячим відділенням рекомендовано продовжити державну соціальну допомогу терміном до 18 років згідно діючого законодавства. Діагноз – Первазивні вікові розлади розвитку загального характеру у формі дитячого аутизму. Супутні захворювання – Загальний недорозвиток мовлення ІІ рівня, обумовлений елементами аутизму. Пунктом 5 Витягу – Заключення ЛКК зазначено: “Лікування основного захворювання згідно вимог протоколу”.

Згідно Клінічного протоколу “Програмно-цільове обслуговування дітей з розладами зі спектру аутизму” затвердженого наказом Міністерства охорони здоров”я України від 15.02.2010р. № 108 Лікувальна програма повинна включати цілісний терапевтичний процес – заходи медико-соціальної реабілітації  та медикаментозну терапію.

Основними завданнями медико-соціальної  реабілітації для дітей з РЗР повинні бути:
1.   нав’язування дитині комунікації, зокрема полегшеної;
2.   усунення порушень перцепції;
3.   розвиток дрібної і крупної моторики;
4.   розвиток пізнавальних процесів;
5.   стимулювання розвитку емоційної когніції та соціальної перцепції;
6.   формування навичок соціального функціонування.

Нажаль в Івано-Франківській області, тим паче у _________ районі (місті _________) немає жодного центру медико-соціальної реабілітації дітей з розладами спектру аутизму та жодної клініки де б використовувались засоби корекційної педагогіки і поведінкової психотерапії для усунення тяжких форм поведінки.

Саме тому, виходячи з принципу територіальної наближеності до місця проживання дитини моїй дитині було рекомендовано медична реабілітація (санаторно-курортне лікування) у клініці відновного лікування “Школа життя”, яка створена у підпорядкуванні Буковинського Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Особлива дитина” та Буковинського медико-соціального центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи. (Індивідуальна програма реабілітації інваліда № 345 від 06.09.2013р.)

Тільки в даній клініці об’єднано медичну реабілітацію, що включає: іпотерапію, кінезотерапію, релакс-терапію, гідрокінезотерапію, голкорефлексотерапію, фізіотерапію, фармакопунтуру та соціально-педагогічну реабілітацію, що включає: психопатологічну корекцію, психологічну корекцію, логопедичну корекцію, соціально-психологічну корекцію, соціальну терапію, Монтессорі-терапію, сенсорну інтеграцію, кондуктивну педагогіку.
Тільки в даній клініці впроваджені такі методики реабілітації: голкорефлексотерапія, лікувальна хореографія та ерготерапія, ігротерапія, праце терапія, навчання навичкам самообслуговування, сенсорна інтеграція, комп’ютерний клас, психокорекція, логокорекція, педагогічна корекція.

Звернувшись в дану клініку з метою оформлення дитини на реабілітацію на безоплатній основі мені було відмовлено, мотивуючи тим, що нова модель реабілітації, так звана клініка відновного лікування “Школа життя” включає в себе два центри – Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Особлива дитина” – що фінансується з державного бюджету, та Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи – що фінансується з обласного бюджету.

Прошу Вас надати роз’яснення чи правомірно мені було відмовлено в реабілітації моєї дитини , адже дана клініка знаходиться у підпорядкуванні Міністерства охорони здоров”я України Головного управління охорони здоров”я Чернівецької ОДА, Обласна комунальна установа та Міністерства праці та соціальної політики Головного управління праці та соціального захисту населення Чернівецької області, а згідно ЗУ “Про реабілітацію інвалідів в Україні”:

Ст.5 Реалізація державної політики у сфері реабілітації інвалідів
“Державна політика України у сфері реабілітації інвалідів забезпечує координованість системи реабілітації, що реалізується через своєчасність, безперервність та комплексність відновлювальних заходів і методик , а також доступність технічних та інших засобів реабілітації і виробів медичного призначення, реабілітаційних послуг, відповідність їх змісту , рівня та обсягу фізичним, розумовим, психічним можливостям і стану здоров”я інваліда, дитини-інваліда”;

Ст.16 Державна типова програма реабілітації інвалідів
“Державна типова програма реабілітації інвалідів встановлює гарантований державою перелік послуг з медичної, психолого-педагогічної, фізичної, професійної, трудової, фізкультурно-спортивної, побутової  і соціальної реабілітації, технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення , які надаються інваліду, дитині-інваліду з урахуванням фактичних потреб залежно від віку, статі виду захворювання безоплатно або на пільгових умовах”;

Ст.18 Організація медичного обслуговування в реабілітаційних установах
“Інвалідам, дітям-інвалідам, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах державної і комунальної форм власності, надається безоплатне медичне обслуговування”;

Ст.23 Індивідуальна програма реабілітація інваліда
“Індивідуальна програма реабілітації інваліда є обов’язковою для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, реабілітаційними установами, підприємствами, установами, організаціями незалежно від їх відомчої підпорядкованості, типу і форми власності ”;

Ст.25 Форми реабілітаційних заходів
“Реабілітаційні послуги надаються інвалідам, дітя-інвалідам в установах і закладах системи реабілітації  інвалідів, а також у разі потреби за місцем проживання інваліда”

Прошу вплинути на вирішення мого питання щодо зарахування моєї дитини в вищевказаний центр на реабілітацію, так як я непрацююча мама, яка знаходиться на обліку в територіальному управлінні праці та соціального захисту населення як така що доглядаю за дитиною-інвалідом, додаткових доходів немаю та не маю можливості здійснити оплату реабілітації моєї дитини.

Відповідь прошу надіслати на мою поштову адресу.

З повагою _____ Наталія Василівна – мати дитини-інваліда _____ Максима Назаровича.

17.10.2013р.                                                                                                                                              _____ Н. В.

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5037 : 05 Апреля 2014, 11:41:10 »
Не зрозуміла, є український форум і ми всі перебираємось туди???

Оффлайн МаМаМиШи

• Ветеран
  • Страна: 00
  • Благодарностей: 36
  • Катя и Мишенька, Donetsk
    • Мой теремок
    • Награды
« Ответ #5038 : 05 Апреля 2014, 11:43:15 »
Изменить в названии "обращение родителей детей с дцп" на "...детей с неврологическими заболеваниями". Не у всех же именно дцп
да, это верно, потому что лекарства противосудорожные, например, не имеют прямого отношения к диагнозу ДЦП.
Когда я умру, похороните меня вместе с моим мужем. -Зачем? -Не было еще такой ямы, из которой бы мы не выбрались!

Оффлайн Наталья 1907

« Ответ #5039 : 05 Апреля 2014, 11:54:08 »
,,, ,,, ,,, hjg
https://forum.detiangeli.ru/index.php?topic=43893.0
Нужна помощь мамочкам в Донецкой и Луганской областях.