Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216431 раз)

Оффлайн Pani_S

Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #5130 : 06 Апреля 2014, 19:26:52 »
Вот читаю п.4 Колеективного письма на которое здесь была ссылка:
Виплачувати адресну грошову допомогу  в разі коли дитина потребує  додаткові засоби реабілітації.
Какие дополнительные,  неуказанные в ИПР и которые нет возможности внести в ИПР?
п.5 Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини.
Это и есть компенсация, нет?

Самі собою мрії дійсністю не стануть.

Оффлайн катерина и иванка

« Ответ #5131 : 06 Апреля 2014, 19:31:33 »
п.5 Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини.
Это и есть компенсация, нет?

Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини та отримати часткову компенсацію(сумму,яку держала платить за вітчизняну коляску)

Може так?
Я здійму до неба крильця-рученята,
помолюсь за маму, помолюсь за тата,
за сестру, за брата, за усю родину
і за рідну неньку-Україну!!!

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 6
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5132 : 06 Апреля 2014, 19:34:07 »
я думаю надо это все пересмотреть еще раз ибо иногда получается,масло масляное,один и тот же пункт написан разными фразами Не надо выделять отдельно коляски,стулы и т д,ибо это все и есть средства реабилитации и адаптации,все это можна одним пунктом вписать
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5133 : 06 Апреля 2014, 19:44:15 »
Девочки, обьясните, что это имеется ввиду:
"В разі якщо “дитина-інвалід” не відвідує садочок або школу виплачувати грошову компенсацію." Почему ребенок  не ходит в сад/школу? Я так понимаю, есть дети, которые просто не могут в силу своего состояния  это делать (вот как у меня) и, следовательно я не могу идти работать, потому я получаю надбаквку по уходу за ребенком. В известном всем законе так и сказано:
Надбавка  на  догляд  за  дитиною-інвалідом віком до 18 років
призначається   одному   з   батьків,    усиновителів,    опікуну,
піклувальнику,  які не працюють, не навчаються (крім заочної форми
навчання),  не проходять службу,  не  займають  виборну  посаду  і
фактично  здійснюють  догляд  за  дитиною-інвалідом.
На основании чего віплачивать компенсацию? Нужно основание, потому что могут дать отписку, типи вам предоставили возможность, а ві отказались...

ТАМ ЧЕТКО НАПИСАНО  Надбавка  на  догляд  за  дитиною-інвалідом віком до 18 років

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5134 : 06 Апреля 2014, 19:48:52 »
Ось цей пункт й треба змінити,щось типу оплачувати батькам доплату по догляду за хворою дитиною,у яких не повна зайнятість,наприклад хто працює на пів ставки,чи щось таке.Ми все одно не зможемо виходити на повний робочий день,а додатковий заробіток нажаль потрібний
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5135 : 06 Апреля 2014, 19:51:12 »
У меня ребенок подгруппы А я работаю 4 часа, эти 4 часа с ним сидит моя сестра, но надбавку я на ее оформить не могу верннее можно но для начала меня надо признать пьяницей наркоманкой тунеядкой лишить род прав потом передать ей опеку над ре

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5136 : 06 Апреля 2014, 19:55:25 »
Cулимка, Поэтому,надо чтоб росмотрели изменения в этот закон,и оставили надбавку по уходу частично занятым родителям.Этого еще не внесено в пункты письма,вернее не внесено уточнение,родителям с частичной занятостью

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5137 : 06 Апреля 2014, 20:14:32 »
Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини та отримати часткову компенсацію(сумму,яку держала платить за вітчизняну коляску)
При потребі технічних  та  інших  засобів  реабілітації дитині-іваліду, батьки, усиновителі,  опікуни, піклувальники такої дитини повині мати змогу вибору, чи отримати їх з Переліку  технічних  та  інших  засобів  реабілітації, затвердженого Кабінетом Міністрів України, або отримати вартость таких виробів та послуг
шляхом  безготівкового  перерахування  коштів на соціальну баківську карту батька, усиновителя,  опікуна, піклувальника,який здійснює фактичне нагляд за  дитиною-інвалідом, з наступним наданням ОТЧЕТА (как єто на Украинском? :) про забезпечення відповідної  потреби дитини-інваліда, до органів  виконавчої  влади,  що  реалізують  державну  політику у сферах соціального захисту населення, охорони здоров’я, відповідно до їх повноважень, у встановленому законодавством порядку.

Как-то так.... по анологии про путевки и санаторное лечение

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5138 : 06 Апреля 2014, 20:17:23 »
Дівчата, щодо закону про те, щоб працюючій мамі платили надбавку на догляд, то він вже є розроблений, тільки не прийнятий, отже пишемо просто, щоб прийняли, скидаю посилання прочитайте будь ласка, якщо вирішемо писати,то можна багато чого взяти з відси

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?pf3516=1095&skl=8

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5139 : 06 Апреля 2014, 20:20:41 »
Cулимка, Поэтому,надо чтоб росмотрели изменения в этот закон,и оставили надбавку по уходу частично занятым родителям.Этого еще не внесено в пункты письма,вернее не внесено уточнение,родителям с частичной занятостью
ТАМ ЧЕТКО НАПИСАНО  Надбавка  на  догляд  за  дитиною-інвалідом віком до 18 років
Ага и я не работаю, потому что не имею возможности. Єто ж не значит, что я решила, А ЗАЧЕМ МНЕ...
а теперь становится понятно, что "частично занятіх" тогда очень логично ТРЕБОВАТЬ хотя бі как минимум 50 % положенной надбавки.

Оффлайн катерина и иванка

« Ответ #5140 : 06 Апреля 2014, 20:20:48 »
Отчет- на укр звіт
не хочу образити-в слові банківську пропустили літеру Н(баківську), і отримати "вартість виробу" мені здається
Ще раз -не хотіла ні кого ображати,я сама доволі часто як напишу :lost:
Я здійму до неба крильця-рученята,
помолюсь за маму, помолюсь за тата,
за сестру, за брата, за усю родину
і за рідну неньку-Україну!!!

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5141 : 06 Апреля 2014, 20:22:11 »
Ось цей пункт й треба змінити,щось типу оплачувати батькам доплату по догляду за хворою дитиною,у яких не повна зайнятість,наприклад хто працює на пів ставки,чи щось таке.Ми все одно не зможемо виходити на повний робочий день,а додатковий заробіток нажаль потрібний

Ні, пишемо щоб платили всім не залежно чи повна чи часткова зайнятість

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5142 : 06 Апреля 2014, 20:23:06 »

Читайте внимательнее  п.3

Цитата: Cулимка от Вчера в 10:53:47

А у меня такие наброски

1.   При виплаті грошової допомоги проміняти коефіцієнт для підвищення пенсії дітям – інвалідам. Тому що зараз дітям категорії “дитина-інвалід” і “дитина-інвалід підгрупи А” має однакову  пенсію.
    2.   В разі якщо “дитина-інвалід” не відвідує садочок або школу виплачувати грошову компенсацію.
    3.   Надбавка на догляд за дітям категорії “дитина-інвалід підгрупи А” виплачувати батькам незалежно від того працюють вони чи ні.
    4.   Виплачувати адресну грошову допомогу  в разі коли дитина потребує  додаткові засоби реабілітації.
    Якщо дитині потрібна інвалідна коляска то повинні батьки мати змогу вибирати чи отримати  застарілий зразок коляски вітчизняного виробника чи придбати сучасну інвалідну коляску для дитини.
    Якщо дитина – інвалід (старше 3 років) потребує використання памперсів, то в реабілітаційній карті дитини лікарі повинні чітко це зазначити і батьки повинні отримувати на це кошти додатково.
    5.   Також грошова допомога повинна виплачуватись на ліки  і санаторно - курортне лікування.

А по поводу законопроекта так он так и может лежать под сукном а выборы ведь не за горами

Оффлайн Cулимка

• Ветеран
  • Таня и Леша
    • Награды
« Ответ #5143 : 06 Апреля 2014, 20:23:53 »
   NatSh спасибо

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5144 : 06 Апреля 2014, 20:31:36 »
Отчет- на укр звіт
не хочу образити-в слові банківську пропустили літеру Н(баківську), і отримати "вартість виробу" мені здається
Ще раз -не хотіла ні кого ображати,я сама доволі часто як напишу :lost:
Спасибі. Ні не ображаюся :) я доволі не уважна, тому виправляйте - це потрібно. 
Як варіант - зберегаємо?