Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державних навчальних закладах незалежно від статі, раси, національності, соціального і майнового стану, роду та характеру занять, світоглядних переконань, належності до партій, ставлення до релігії, віросповідання, стану здоров'я, місця проживання та інших обставин. Це право забезпечується: розгалуженою мережею навчальних закладів, заснованих на державній та інших формах власності, наукових установ, закладів післядипломної освіти; відкритим характером навчальних закладів, створенням умов для вибору профілю навчання і виховання відповідно до здібностей, інтересів громадянина; різними формами навчання - очною, вечірньою, заочною, екстернатом, а також педагогічним патронажем.
Девочки, наше законодательство очень лояльно по отношению к инвалидам. Начинайте искать свои права в Конституции как основополагающий документ, под него пишутся все законы и указы. В украинском законодательстве предусмотрена компенсация за средства реабилитации и за саму реабилитацию. Вся проблема в том что эти законы не выполняются на местах, часто сами специалисты узнают от мамы о своих прямых обязанностях, мне не раз говорили: что нам спустили с тем и работаем. Если вникать в суть проблемы то беда в том что все привязаны к бюджету и если из него чуть больше израсходовали - все работники Совбеза и больниц остались без премии... Вот как добиться того чтоб на местах, тут еще большую роль играет коррупция - бюджет разгребают по карманам чиновники, если увеличить статьи расходов в бюджете по инвалидам мы все равно больше получать не станем. Я думаю что нужно добиваться контроля, ведь есть единая система по учету средств реабилитации - пусть она станет открытой, пусть мама непосредственно в ней подтверждала получение этого средства. И так во всем, по тем же лекарствам. Есть сумма выделенная из бюджета - зашел инвалид в систему ввел код своего рецепта и подтвердил получение. А еще лучше чтоб каждый год ребенку-инвалиду выдавали набор средств против ОРЗ, ОРВИ ну и что там еще самое распространенное. А то кто-то каждый месяц лекарства по 2000 выгребает, причем не первой необходимости,а противосудорожное приходиться с боем отстаивать. Онлайн контроль за выполнением услуг для инвалидов - вот это самое то...
Цитата: natasha149 от 07 Апреля 2014, 01:33:271- мне не понятен,я никогда не вникала в систему начислений.Меня волнует то,что выплата на ребёнка-инвалида составляет 70% от прожиточного минимума-они,что на 70% дети?1. Вважаємо, що розрахунок розміру державної соціальної допомоги на дитину-інваліда повинен базуватися на прожитковому мінімумі демографічних груп: дітей віком до 6 років; дітей віком від 6 до 18 років, тому, що перш за все це - діти (!). До тогож державами-учасниками Генеральної Асамблеї ООН визнається, що неповноцінна в розумовому або фізичному відношенні дитина має вести повноцінне (!!!) життя в умовах, які забезпечують її гідність, сприяють почуттю, впевненості в собі і полегшують активну участь у житті суспільства. Тому, визначення допромоги у вигляді якогось проценту від відповідного прожиткового мінімуму, роблять ціх дітей повноцінними лиш на якийсь процент.Дублирую на спешиал и в колписьме
1- мне не понятен,я никогда не вникала в систему начислений.Меня волнует то,что выплата на ребёнка-инвалида составляет 70% от прожиточного минимума-они,что на 70% дети?
От я також про це говорила і так само думаю, вимагати по тому,що вже закріплено в Законі, чіткого контролю за повнотою перерахування коштів в місце бюджети і контролюза їх використанням, навіть можливо якийсь створити громадський контроль з батьків дітей-інвалідів, щоб батьки мали доступ до інформації скільки перераховано коштів на область і скільки і кому витрачено от і все відпадають пункти про ліки, про памперси, про компенсацію санаторно-курортнного лікування (тому що в Законі не написано "компенсація 150 грн.", а написано просто компенсація)Моя прозиція ще раз - пишемо те, що в Законах немає, те, що є - вимагаємо фінансування і контролю
Девочки, не по теме, но хочу узнать - правда ли. У нас пролетела информация, что в Крыму бензин по 7грн! Это правда????
Вот вы пишите, что компенсация за лечения положена... Конкретный законодательный акт, статья...
Порядок ( 150-2007-п ) виплати і розміри грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України.
Цитуємо це, вимагаємо фінансування коштів та контролюємо ці кошти, було б класно ще б конкретний приклад, де всі документи є і компенсували 150 грн. це було б ще шикарніше
Тут треба, щоб юрист проконсультував, мається на увазі придбання того, що рекомендує совбез, чи взагалі будь-якого іншого ідентичного, чи вітчизняного виробництва чи можна імпортного?
Стаття 26. Засоби реабілітації інвалідів
Цитуєм статтю Закону, додаємо те, що кому ще потрібно, а в Законі не прописано і пишемо в листі "просимо внести зміни"
спеціальне фізкультурно-спортивне обладнання і спорядження, спортивний інвентар.