Автор Тема: АРХИВ: Кто и что получает в Украине??? 2009-2015 гг.  (Прочитано 216470 раз)

Оффлайн vikulja

Re: Кто и что получает в Украине???
« Ответ #5370 : 13 Апреля 2014, 14:35:57 »
Тоже хочу добавить. Мы из Харькова и раньше ребенку бесплатно выдавали два противосудорожных, а теперь - шиш. Не заложены в бюджет эти средства, покупайте "родители дорогие" за свои. А стоят они , простите, до фига. Один - 700, второй - 300 грн. Третий мы покупали всегда сами - 1450 грн. КАК? КАК МОЖЕТ ХВАТИТЬ ПЕНСИИ ПО ИНВАЛИДНОСТИ ХОТЯ БЫ НА ЛЕКАРСТВА?!! Я написала в МОЗ письмо-обращение, но... Что за страна? Слов нет...

А как вы отправляли в МОЗ письмо у меня на эл адрес не идет пишет что что то  с адресом.

по этому адресу moz@moz.gov.ua отправилось нормально

Оффлайн NatSh

• Постоялец
  • Страна: ua
  • Благодарностей: 7
  • Ивано-Франковская обл., Украина
    • Награды
« Ответ #5371 : 13 Апреля 2014, 16:54:07 »
а воевать с кем?Даа,выпадаю я девочки в осадок от всего....
Ні, ну якщо з границі від Росії танки поїдуть з "зелеными человечками" я якось особисто не хочу зустрічати їх з платочками під звуки гімну ссср

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5372 : 13 Апреля 2014, 18:30:07 »
Оксан, а твой муж служил? Т.е. он будет мобилизироваться, если повестка придет?
а воевать с кем?Даа,выпадаю я девочки в осадок от всего.... ыыы      мой брат служил ,но мобилизироваться НЕ БУДЕТ!!!Разве что только против америкосов....а вы я смотрю настроены по жесткой..... wer браво....на армию собирать это ваще  ssse   Лучше бы на детей больных собирали так активно,а не на стройку дач шишок военных....вы думаете эти деньги дойдут до солдат??? xde Не писала тут давно и писать дальше противно.... ldc ldc ldcГосподи,дай ума поболее нашему народу,мир сошел с ума :bow: :bow: :bow:
Согласна, ум  это то чего не хватает   нашему народу. Ну и такта тоже, потому что кому на что собирать ДОБРОВОЛЬНО это дело каждого лично.
Самі собою мрії дійсністю не стануть.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5373 : 13 Апреля 2014, 18:47:29 »
неа, он не служил, и сказал, что не пойдет. даже если повестка придет. говорит - пусть меня с милицией насильно забирают или что там еще, но в армию он не пойдет не под каким предлогом. сказал, только после того, когда увидит всех наших руководителей и их сыночков в рядах армии, только тогда... но его и не заберут - ребенок инвалид и жена беременная :))))
А мой муж служил и как раз тогда когда все как могли "касили" от армии. И если сейчас придет повестка, то пойдет. У каждого свое понятие чести. И Армия - должна быть нашей честью. Думаю так думают и российские граждани про свою армию, и если бы им клинули клич: "Поможеим армии!", они бы тоже решали для себя важно для них это или нет, но в масштабе страны - это важно.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5374 : 13 Апреля 2014, 18:50:16 »
NatSh, щодо листа... а який пунк цікавить Вас, так як ваша дитина аутенок, думаю памперси для Вас не актуальні? Але треба роздивитися проблему наших діток всебічно, я так вважаю.

Оффлайн NatSh

• Постоялец
    • Награды
« Ответ #5375 : 13 Апреля 2014, 18:51:57 »
неа, он не служил, и сказал, что не пойдет. даже если повестка придет. говорит - пусть меня с милицией насильно забирают или что там еще, но в армию он не пойдет не под каким предлогом. сказал, только после того, когда увидит всех наших руководителей и их сыночков в рядах армии, только тогда... но его и не заберут - ребенок инвалид и жена беременная :))))
А мой муж служил и как раз тогда когда все как могли "касили" от армии. И если сейчас придет повестка, то пойдет. У каждого свое понятие чести. И Армия - должна быть нашей честью. Думаю так думают и российские граждани про свою армию, и если бы им клинули клич: "Поможеим армии!", они бы тоже решали для себя важно для них это или нет, но в масштабе страны - это важно.

Я так само думаю. Я особисто не відправляла смс-ки, а от мої знайомі відправили на 100 грн. і сказали, що безпека країни найголовніше, що коли поїдуть танки на територію України, то всі решта проблеми будуть вже не суттєві так що ж тепер, ну відправили, ну і добре...

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5376 : 13 Апреля 2014, 18:53:16 »
Загубила посилання на колективний лист, що був в загальному доступі. Перегортати всю тему не хочу. Прошу, дайте посилання!

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Благодарностей: 10
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды

http://mirmam.su/ Сайт для мам

Оффлайн NatSh

• Постоялец
    • Награды
« Ответ #5378 : 13 Апреля 2014, 18:57:02 »
NatSh, щодо листа... а який пунк цікавить Вас, так як ваша дитина аутенок, думаю памперси для Вас не актуальні? Але треба роздивитися проблему наших діток всебічно, я так вважаю.

Ні памперси нам ні  ldc, мене цікавить проблема оплати надбавки на догляд працюючим мамам і можливість реабілітації в реаб. центрах чи санаторіях безкоштовно, або компенсація такої реабілітації, тільки не так як в Росії 150 руб. в місяць, а так або компенсовують повністю або хоча би мінімум 3000 грн.

Я сяду спробую запит скласти, тільки на днях, зараз свята, треба ще раз проект Закону подивитися, а і ще щоб платили не 70%, а 100% прож. мін. дитини.

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #5379 : 13 Апреля 2014, 19:06:50 »
Девочки, важные пункты уже вроде вырисовались:
1. Выплата надбавки работающим родителям
2. Увеличение надбавки с 70% прож. минимума на 100%
3. Компенсация купленных средств ТСР
4. Санаторно-курортное лечение

По первым двум пунктам все более менее ясно и я выложила в коллективном письме оформленные варианты с упоминанием законов (на Листе 2, внизу, слева). Насчет ТСР я не знаю как лучше написать, на что ссылаться. И с санаторно-курортным лечением тоже надо определиться: чего хотим и как это написать. Еще для многих важен вопрос обеспечения лекарствами - может добавить это пункт №5?
Давайте обговорим и напишем эти 3 оставшиеся пункта и можно пробовать рассылать письмо.

http://mirmam.su/ Сайт для мам

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5380 : 13 Апреля 2014, 19:25:56 »

Ні памперси нам ні  ldc, мене цікавить проблема сплати надбавки на догляд працюючим мамам і можливість реабілітації в реаб. центрах чи санаторіях безкоштовно, або грошова компенсація на таку реабілітації, тільки не як у Росії 150 руб. на місяць, а так, щоби відшкодовували повністю або хоча би 3000 грн.

Ок, те що я наваяла, Ви затвердили, начебто? Щодо надбавки працюючим мамам, теж дійшли згоди? Про компенсацію на санаторно-курортне лікування, подивиться роз"яснення юриста на SB. Також дуже прошу писати саме на SB, оскільки тут забагато "води", а все це гортати дуже довго. Дякую.

Оффлайн Pani_S

« Ответ #5381 : 13 Апреля 2014, 19:36:47 »
Девочки, важные пункты уже вроде вырисовались:
1. Выплата надбавки работающим родителям
2. Увеличение надбавки с 70% прож. минимума на 100%
3. Компенсация купленных средств ТСР
4. Санаторно-курортное лечение
Еще для многих важен вопрос обеспечения лекарствами - может добавить это пункт №5?
Давайте обговорим и напишем эти 3 оставшиеся пункта и можно пробовать рассылать письмо.
Вот о компенсации ТСР, мне кажется, что єто очень "обїемній" пункт. Так как если мі согласні, чтоб компенсировали в размери стоимости ТСР, которые записаны в перечне КМУ, то это реально, а если компенсировать стоимость ТСР, купленного на ебей, да еще бу - простите, но это просто не реально прописать в законодательном акте, потому как в систему ВСЕ отдельные случае покупок не уложешь.... Я за компенсацию стоимости, если это куплено в спецмагазине любой страны с соответствующими сертификатмми, но не более 300 евро, к примеру...
Пунк 5. Какие миенно лекарства? Те, которые по бесплатным рецептам и так ДОЛЖНы бесплатно выдавать, тут вопрос в финансировании, и надо быть реалистами, нам ничего конкретного по этом у пункту, что бы нас осчастливило не скажут. Мы будем требовать, да, но смотрим реально на вещи...

Оффлайн mishel123

• Интересующийся
  • Благодарностей: 6
  • Оксана, Вика,Мишель
    • Награды
« Ответ #5382 : 13 Апреля 2014, 19:38:14 »
Закон про компенсацию существует,но нет ведомства которое его бы выполняло,вот это надо уточнить в песьме.,Также про санаторно курортное,нет уточнения сумы.Закон тоже ниже.Есть закон про компенсацию или правельнее оплту собезом лечения "за межами Области",но не более 9тис гр за такое лечение,смотрим ниже(этот точно действует)
http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-27.htm
Ст. 27 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV

Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-27.htm
Грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів виплачуються у випадках, коли передбачений індивідуальною програмою реабілітації інваліда і Державною типовою програмою реабілітації інвалідів засіб або послуга реабілітації, які повинні бути надані інваліду, дитині-інваліду безоплатно, не можуть бути надані чи якщо інвалід придбав відповідний засіб або оплатив послугу за власний рахунок.

Зазначені грошові компенсації призначають і виплачують органи праці та соціального захисту населення з урахуванням дотримання інвалідом індивідуальної програми реабілітації інваліда.

Розміри грошових компенсацій інвалідам, на дітей-інвалідів визначаються відповідно до вартості технічних та інших засобів та/або послуг реабілітації, виробів медичного призначення, які повинні бути надані інваліду, дитині-інваліду безоплатно або на пільгових умовах згідно з Державною типовою програмою реабілітації інвалідів.

Порядок виплати і розміри грошових компенсацій на послуги з реконструктивної хірургії та ендопротезування, технічні та інші засоби реабілітації, вироби медичного призначення, послуги з реабілітації, професійної освіти при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів визначаються Кабінетом Міністрів України.
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-27.htm
=====================================================================
Ст. 29 ЗУ Про реабілітацію інвалідів в Україні від 06.10.2005 № 2961-IV

Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки і компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування призначає і виплачує місцевий орган виконавчої влади, який відповідно до своїх повноважень забезпечує санаторно-курортне лікування інвалідів, категорії яких визначені законом.

Порядок виплати і розміри грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України.
Подробнее: http://kodeksy.com.ua/pro_reabilitatsiyu_invalidiv_v_ukraini/statja-29.htm
=============================================================
Еще компенсация залечение на теретории Украины

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 жовтня 2012 р. № 1010

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем

1. Пункт 2 доповнити абзацом такого змісту:

“Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є Міністерство соціальної політики Автономної Республіки Крим, головні управління праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської та управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрацій (далі - органи соціального захисту населення).”.

2. У пункті 5 слово “переліків” замінити словом “переліку”.

3. У пункті 6 слово “переліки” замінити словом “перелік”.

4. доповнити Порядок пунктами 8-1-8-6 такого змісту:

“8-1. Мінсоцполітики проводить розподіл бюджетних коштів, передбачених для здійснення реабілітаційних заходів, між органами соціального захисту населення пропорційно чисельності дітей-інвалідів з дитячим церебральним паралічем, які проживають у районі обслуговування.

8-2. Для здійснення реабілітаційних заходів органи соціального захисту населення на підставі рекомендацій індивідуальної програми реабілітації дітей-інвалідів з дитячим церебральним паралічем та заяви (у довільній формі) батьків або законних представників забезпечують направлення таких дітей до відповідних реабілітаційних установ.

8-3. Реабілітаційні установи, до яких здійснюється направлення дітей-інвалідів з дитячим церебральним паралічем для здійснення реабілітаційних заходів, повинні мати відповідний кваліфікований штат працівників та матеріально-технічну базу.

8-4. Вартість реабілітаційних заходів визначається органами соціального захисту населення окремо для кожної дитини-інваліда з дитячим церебральним паралічем відповідно до індивідуальної програми реабілітації та побажань батьків або законних представників. Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини-інваліда з дитячим церебральним паралічем не повинна перевищувати 9 тис. гривень.

8-5. Оплата реабілітаційних заходів здійснюється органами соціального захисту населення на підставі актів виконаних робіт відповідно до договору про надання реабілітаційних заходів, укладеного з реабілітаційною установою.

8-6. Органи соціального захисту населення подають щомісяця до 15 числа наступного періоду Мінсоцполітики зведені дані щодо кількості дітей-інвалідів з дитячим церебральним паралічем, які були забезпечені реабілітаційними заходами, із зазначенням переліку реабілітаційних заходів, які отримала кожна дитина-інвалід з дитячим церебральним паралічем, та їх вартості, а також реабілітаційних установ, які здійснювали відповідні реабілітаційні заходи.”.

5. У тексті Порядку слова “реабілітаційних заходів і” виключити.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1010-2012-п
« Последнее редактирование: 13 Апреля 2014, 19:56:15 от mishel123 »
Живи так, чтобы люди, столкнувшись с тобой, улыбнулись, а, общаясь с тобой, стали чуточку счастливей.
Смотри вперёд с надеждой. Назад с благодарностью. Вверх с верой. По сторонам с любовью.
Світ, як дзеркало відображає ваше ставлення до нього. Коли ви незадоволені світом, він відвертається від вас. Коли ви боретеся з світом, він бореться з вами. Коли ви припиняєте свою битву, світ йде до вас назустріч.

Оффлайн Pani_S

Оффлайн Irina_yer

• Ветеран
  • Ирина и Богданчик
    • Мой теремок
    • Моя история
    • Награды
« Ответ #5384 : 13 Апреля 2014, 19:42:26 »