По 130 платити будуть- не переживайте
Я точно знаю,что от соцстраха, потому чтоот работодателя у нас кроме зарплаты ничего не платили. А теперь же за нас налоги никто не платит, по любому минималку получим.
Цитата: NatSh от 02 Мая 2014, 13:31:21Цитата: Закирова Таня от 02 Мая 2014, 13:18:50Я перед первыми родами получила 4 тыс. От соцстраха, видимо больничный. А теперь я так понимаю 1,5 получу, т.к не работаю...Ну це типу того, але ми ж на просто не працюємо, ми отримуємо надбавку на догляд за дитиною-інвалідом, от ми рахуємось застрахованими чи ні, от в цьому питання? По 130 платити будуть- не переживайтеЗдравствуйте! Вмешаюсь в вашу дискуссию... А Вы не пробовали обратиться в совбез??? или в Пенсионный???
Цитата: Закирова Таня от 02 Мая 2014, 13:18:50Я перед первыми родами получила 4 тыс. От соцстраха, видимо больничный. А теперь я так понимаю 1,5 получу, т.к не работаю...Ну це типу того, але ми ж на просто не працюємо, ми отримуємо надбавку на догляд за дитиною-інвалідом, от ми рахуємось застрахованими чи ні, от в цьому питання? По 130 платити будуть- не переживайте
Я перед первыми родами получила 4 тыс. От соцстраха, видимо больничный. А теперь я так понимаю 1,5 получу, т.к не работаю...
Цитата: NatSh от 02 Мая 2014, 11:03:09Так, але як платити будуть нам - як застрахованим особам, чи як не застрахованим, тому що не застраховані отримують 1.5 тис грн., а от хто іде з центру зайнятості, також не працюючі, але вони рахуються як застраховані, то отримують 3.5 тис. грн.А вот это вопрос очень важный, который так же есть в том проекте депутата Ста..., помните, Наталья, вы давали ссылочку. Поэтому надо подталкивать, чтоб приняли, потому что мы то все молодые, а потом глядишь и пенсия, и нам дадут по возрасту - минималку...
Так, але як платити будуть нам - як застрахованим особам, чи як не застрахованим, тому що не застраховані отримують 1.5 тис грн., а от хто іде з центру зайнятості, також не працюючі, але вони рахуються як застраховані, то отримують 3.5 тис. грн.
Треба буде перечитати проект Закону, щось там я про це не бачила
Цитата: NatSh от 02 Мая 2014, 13:31:21По 130 платити будуть- не переживайте не будут http://www.you-woman.com/parents/pay_child.htm
кума получает, только не 130, а 900, так как муж официально не работает.
У меня кума получает, только не 130, а 900, так как муж официально не работает. Так вот, ей знакомая из управления соц. Защиты уже сказала, что на следующие полугодие справки не собирай, так как с 1 июля эту помощь отменяют вообще.
Цитата: NatSh от 02 Мая 2014, 20:11:20Треба буде перечитати проект Закону, щось там я про це не бачилаОсь у у тому проекті"4. У Законі України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (Відомості Верховної Ради України, 2011, N 2-3, ст.11): ...."А у самому законі ст. 4. 2. Платники єдиного внеску, зазначені у пунктах 2-14 частини першої цієї статті, є застрахованими особами відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. пункт 14 14) один з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікун, піклувальник, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, а також непрацюючі працездатні особи, які здійснюють догляд за інвалідом І групи або за престарілим, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досяг 80-річного віку, якщо такі непрацюючі працездатні особи отримують допомогу або компенсацію відповідно до законодавства. "В проекті зміні формуліровки тобто замінити "допомогу або компенсацію відповідно до законодавства. " на "допомогу, надбавку або компенсацію відповідно до законодавства. "Ну далі я вже не читала... Вважаю що це говорить, що ми - не працюючи батьки дітей групи А є застрахованими особами. Окремо вказано, що жінка, яка знаходиться в дікретній вітпусці є застрахованою особою.